Задържаха глухоням трафикант, прекарал 10 сирийци през Бургас

Задържаха глухоням трафикант, прекарал 10 сирийци през Бургас - E-Burgas.com

По искане на Районна прокуратура-Бургас бе взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо чужд гражданин със слухови и говорни увреждания, обвинен в противозаконно подпомагане на 10 лица да преминат през територията на страната

По искане на Районна прокуратура-Бургас бе взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо М.В.-немски гражданин, роден в Туркменистан. Той е обвинен за това, че противозаконно подпомогнал 10 сирийски граждани да преминат през територията на страната, с цел да набави за себе си облага. Престъплението е осъществено на 01.12.2021 г. в гр. Бургас. То е квалифицирано по чл.281, ал.2, т.1, пр.1, т.4 и т.5, вр. ал.1 от НК.

По време на разследването е установено, че М.В., който има говорни и слухови увреждания, е превозвал сирийските граждани с товарен автомобил. Той е бил задържан на бул. „Тодор Александров“ в гр. Бургас.

Определението на Районен съд-Бургас може да бъде обжалвано пред Окръжния съд в града.

За същото престъпно деяние към наказателна отговорност е привлечен и немския гражданин Б.К., който е участвал в извършването на престъплението, управлявайки автомобил пред превозното средство, в което са били превозвани сирийските граждани, давайки информация дали по пътя има полицейски служители.

Б.К., който има слухови увреждания, е задържан за срок до 72 часа. Предстои спрямо него също да бъде внесено в съда искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Свързани статии
Бургаският съд потвърди най-тежката мярка за трафикантката Томрис Над 47 хиляди чужденци са опитали да влязат незаконно у нас, най-натоварено е на турската граница И армията се включва в охраната на границата с Турция Бургаската прокуратура погна кмет за трафик на сирийци Спряха над 80 нелегални мигранти в опит да преминат границата в района на Малко Търново Пожарникар, шофиращ такси на роднина, превозвал нелегално трима афганистанци Искат постоянен арест за трафикант, прекарал 38 мигранти край Росенец Янев свиква Съвета по сигурността заради задаващата се мигрантска вълна Отново заловиха нелегални мигранти, този път край Ихтиман Бойко Рашков: Оградата на границата изобщо не е поддържана
Тагове
трафикант бежанци
Коментари

Още от последните новини