Полицаят трафикант поиска вкъщи, трябва да се грижи за баба си и дядо си

Полицаят трафикант поиска вкъщи, трябва да се грижи за баба си и дядо си - E-Burgas.com
Снимка bTV

Пловдивският районен съд остави в ареста  23-годишния полицай от СДВР Денислав Борисов, който беше заловен на 4 януари да превозва 31 мигранти по магистрала "Тракия" в района на Пловдив.

"Съжалявам за постъпката. Бих искал домашен арест", каза в съдебната зала Денислав Борисов. Полицаят трафикант на мигранти пристигна в съда окован в белезници и под засилена охрана.

Адвокат Надежда Римпева поиска по-леката мярка - домашен арест, като се мотивира с необходимостта от грижи за възрастните роднини на задържания. Тя отбеляза, че Борисов няма криминално минало и е готово да съдейства, а не да пречи на разследването.

Баща му Роман Борисов през цялото време плачеше в съда. Вуйчото на обвиняемия, който бе доведен под конвой в залата, заяви, че Денислав трябва да се грижи за болните си баба и дядо. "Моят племенник е добро момче. Помага вкъщи на баба и дядо, на по-малкия си брат, на майка си, която е със заболяване на костната система. А баща му трябва да се грижи за прехраната на семейството", изтъкна вуйчото Стоян Стоянов, цитиран от "24 часа".По думите му Десислав трябвало да си грижи за паленето на печката на баба му и дядо му. "Качва дървата. В същото време помага и на по-малкия си брат", изтъкна Стоянов.

Адвокатката на задържания изтъкна, че инфлацията и високите цени подтиквали младите към изкушения, тъй като със своите доходи не можели да се издържат.

По думите й Денислав имал алергия и в ареста не било подходящо за него. "Там няма да бъде превъзпитан. Това ще стане в неговото голямо и сплотено семейство", каза тя.

Прокурорът Георги Коджаниколов изтъкна, че деянието е с висока степен на обществена опасност. "Извършено е от полицай, призван да пази обществения ред", каза той.

Свързани статии
Полицай пострада тежко в катастрофа при гонка с мигранти Убийците на граничаря искали да застрелят и военния му колега Наркотрафик е водещата версия за убийството на границата Ден на траур в Елхово в памет на Петър Бъчваров Двама са задържани за убийството на граничаря, разследва се версия за каналджийство Главсекът на МВР: По оцелелият военен са произведени 10-15 изстрела Експерт по национална сигурност: Насилието на границата ескалира! Славчо Велков: Граничният полицай едва ли е убит от трафиканти, нещо по-голямо е Граничен полицай е убит край Елхово Отново хванаха пиян полицай да шофира
Тагове
трафикант полицай
Коментари

Още от последните новини