Вземат спешни мерки за свлачището в Морската градина

Вземат спешни мерки за свлачището в Морската градина - E-Burgas.com

Кметът Димитър Николов внесе извънредно предложение за разглеждане на предстоящото заседание на Общинския съвет в Бургас. То е за включване на нов обект в капиталовите разходи през 2020 г. - "Укрепване на подпорна стена в УПИ I, кв. 1 по плана на Приморски парк".

През последните 10 дни се установи, че е активирано свличане на земни маси при съществуваща каменна подпорна стена, разположена над крайбрежната алея в Приморски парк, в близост до Бункера. Подпорната стена е с височина 2.70 м. и дължина 16 м. Още през 2013 г. бе констатирана появата на хоризонтална пукнатина с вертикално отместване. Тогава Община Бургас сигнализира областния управител и входира преписка по действащия Закон за защита при бедствия за осигуряване на средства. Спешно бе възложен и изготвен проект за укрепване. Изпълнени бяха и аварийни мерки за временно подпиране и обезопасяване на опасния участък.

Към настоящия момент цялостният проект за укрепване на подпорната стена не е реализиран. Средства по Закона за защита при бедствия не са осигурени. Включването на обекта в капиталовата програма на Община Бургас за 2020 г. ще даде възможност за стартиране на обществена поръчка за избор на изпълнител и реализиране на самия проект.  

Свързани статии
Започва реалното планиране на новата детска болница в Бургас Димитър Николов честити празника на медицинските сестри: Бъдете все така отговорини в мисията си! Кметът поздрави бургазлии в Деня на Европа: Бъдете горди, че нашият град е врата към света! Кметът Димитър Николов с поздрав за Гергьовден Кметът Димитър Николов: Постепенното отпадане на мерките, ще ни даде шанс за късен летен сезон Бургаският кмет предупреди: Затваряме отново парковете, ако не се спазват мерките! Димитър Николов: Не нарушавайте правилата, за да не затворят пак парковете НА ЖИВО: Комисар Рачев и Иван Гюлев с информация как ще посещаваме Морската градина Бургас „отваря“ Морската градина при зелена светлина от министъра Димитър Николов: Новооткритите случаи са резултат от скрининга, отново призовавам общините на масово тестване
Тагове
Морска градина свлачище Димитър Николов
Коментари

Още от последните новини