Вземат спешни мерки за свлачището в Морската градина

Вземат спешни мерки за свлачището в Морската градина - E-Burgas.com

Кметът Димитър Николов внесе извънредно предложение за разглеждане на предстоящото заседание на Общинския съвет в Бургас. То е за включване на нов обект в капиталовите разходи през 2020 г. - "Укрепване на подпорна стена в УПИ I, кв. 1 по плана на Приморски парк".

През последните 10 дни се установи, че е активирано свличане на земни маси при съществуваща каменна подпорна стена, разположена над крайбрежната алея в Приморски парк, в близост до Бункера. Подпорната стена е с височина 2.70 м. и дължина 16 м. Още през 2013 г. бе констатирана появата на хоризонтална пукнатина с вертикално отместване. Тогава Община Бургас сигнализира областния управител и входира преписка по действащия Закон за защита при бедствия за осигуряване на средства. Спешно бе възложен и изготвен проект за укрепване. Изпълнени бяха и аварийни мерки за временно подпиране и обезопасяване на опасния участък.

Към настоящия момент цялостният проект за укрепване на подпорната стена не е реализиран. Средства по Закона за защита при бедствия не са осигурени. Включването на обекта в капиталовата програма на Община Бургас за 2020 г. ще даде възможност за стартиране на обществена поръчка за избор на изпълнител и реализиране на самия проект.  

Свързани статии
Бургас вече разполага с телемедицина (Снимки) Бургаският кмет Димитър Николов: 6 февруари винаги ще ни напомня да следваме вярната посока Димитър Николов с поздрав към бургазлии: Продължаваме да сме град с поглед към бъдещето Кметът Димитър Николов поздрави сърдечно бургаските учители Уникална пародия: Варна представлява държавата за проблеми в Бургас Затвориха прохода Петрохан заради свлачище Димитър Николов: Подвигът и саможертвата на Ботев винаги ще пазят своя ореол Кметът поздрави здравните специалисти по повод професионалния им празник Кметът Димитър Николов: Свеждаме глави пред героизма на хиляди български войници Свлачището на алеята до Сарафово се активизирало още повече (Снимки)
Тагове
Морска градина свлачище Димитър Николов
Коментари

Още от последните новини