Уникална пародия: Варна представлява държавата за проблеми в Бургас

Уникална пародия: Варна представлява държавата за проблеми в Бургас - E-Burgas.com

В тотален абсурд се превръща изключително важен казус в Бургас, според чиято ситуация положителното му разрешаване изобщо не изглежда да е нито успешно, нито скоро. А дотогава Бургас ще загуби най-хубавата си и посетена велоалея до квартал Сарафово.

Свлачището и пропадащия бургаски бряг край солниците са поредната жертва на държавни абсурди и демонстрационната неспособност костюмари и чиновници да се справят с проблеми далеч от зоната си на действие. В случая заради хартиения си статут на изключителна държавна собственост домакинът, в лицето на община Бургас, няма право да си оправи „двора“, защото е чужд. И, естествено, това не е всичко – собственикът на практика е Варна (!?) под формата на държавно дружество.

Това означава, че ако някой очаква проблемът да бъде скоростно, компетентно и обективно решен, то поне дано има здрава нервна система и завидно търпение. Най-вече хилядите велосипедисти от Бургас. Защото е абсурдно държавни предприятия да бъдат ситуирани в области с естествена конкуренция на икономическо развитие и да не съществува хипотетична възможност за „конфликт на интереси“. Това се вижда се и от космоса, а държавата автоматично се превръща в мащеха за Бургас. Особено след изявленията на „собствениците“.

Когато говорим за хипотетични възможности това означава, че каквито и думи да се кажат, стойността им е нулева, а в случая дори няма и опит да се покаже загриженост и отговорност. Има единствено противоречиви заключения и шикалкавене от страна на отговорниците със седалище Варна.

Проблемът бе неглижиран от държавата още в първия опит – с глас в пустиня след рухването на пътя през пролетта и последвалите сигнали на граждани и община. В момента имаме нова заявка за пренебрежение с аргументите на „Геозащита" ЕООД гр. Варна“, а новият (и изключително логичен) глас на кмета Димитър Николов за създаване на „Геозащита Бургас“ с местни хора, т.е. възможност за фактическо разрешаване на проблема, ще даде ясен отговор има ли реално желание държавата да оправи собственото си свлачище.

А дотогава дано някой не пострада, защото само тогава виждаме действия.  

Свързани статии
Затвориха прохода Петрохан заради свлачище Свлачището на алеята до Сарафово се активизирало още повече (Снимки) Без коли по южната алея в Созопол през лятото Започна укрепването на 20-годишно свлачище в Царево Укрепено е свлачището в Сарафово, зелена светлина за довършване на алеите Общински съветник: Половината лампи на велоалеята за Сарафово изгоряха Ново осветление, видеонаблюдение и Wi-Fi на крайбрежната алея в Бургас Фотооко: Изсъхнаха новозасадените дръвчета на алеята между Бургас и Сарафово Доизграждат велоалеята между Слънчев бряг и Кошарица (Снимки) Модерно видеонаблюдение и WiFi на алеята за Сарафово
Тагове
алея свлачище
Коментари

Още от последните новини