Свлачището на алеята до Сарафово се активизирало още повече (Снимки)

Свлачището на алеята до Сарафово се активизирало още повече (Снимки) - E-Burgas.com

Активираното преди няколко месеца крайбрежно свлачище в местността Ъгъла до кв. „Сарафово“ е увеличило драстично своите размери. Откъснала се е част от асфалтовата настилка на алеята. Районът може да бъде опасен за преминаващите велосипедисти и автомобили, които имат достъп до там. Община Бургас призовава преминаващите да бъдат внимателни особено в тъмната част на деня. Достъпът до моторни превозни средства се ограничава.

Към момента състоянието на откоса изисква бързи действия по цялостно укрепване, възстановяване и изграждане на съответните укрепителни съоръжения.

Активните брегови свлачищни процеси на територията всеки момент ще доведат до пълно разрушаване на алеята, като същевременно застрашават живота и здравето на преминаващите пешеходци и велосипедисти.

Община Бургас временно е обезопасила, доколкото е възможно, района с оглед недопускане на автомобилно движение по компрометираната част от алеята.

Кметът на Бургас изпрати днес спешно писмо до областния управител и до министъра на регионалното развитие, в което алармира за проблема и настоява да бъде изпратена в кратки срокове комисия от компетентното държавно дружество по геозащита, която да излезе с предписание за брегоукрепването. Сигналът ще бъде подаден и до Комисията по бедствия и аварии.

Община Бургас изразява готовност в кратки срокове за провеждане на работни срещи с експерти на Министерството на регионалното развитие и благоустройството и „Геозащита“ ЕООД Варна за допълнителни уточнения и запознаване и анализ на възможните пътища за решаване на възникналите технически проблеми на място.

Това е второто свлачище на територията на Приморски парк, след намиращото се в района Казино – Летен театър, за което Община Бургас е подала сигнал до компетентните органи. Днешното писмо се налага, заради ускорените в последните дни свлачищни процеси.

Галерия
Свързани статии
Вече е ясно как ще изглежда новият корпус на училището в Сарафово Криза на класни стаи в Сарафово, частна къща поема ученици Пиян англичанин нападна с нож жена си в Сарафово и опита да се самоубие Уникална пародия: Варна представлява държавата за проблеми в Бургас Водолази чистят дъното на пристанище Сарафово Затвориха прохода Петрохан заради свлачище Ще изграждат нов корпус към училището в Сарафово Държавата предостави на общината терена за лодкостоянка край Сарафово Катастрофа предизвика тапа в платното за Сарафово Възроди ли се рибарската професия? В Сарафово искат по-големи риболовни лодки на пристанището
Тагове
свлачище сарафово
Коментари

Още от последните новини