Вече има списък с български производители, извършващи онлайн търговия

Вече има списък с български производители, извършващи онлайн търговия - E-Burgas.com

Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ) публикува списък с български производители и преработвателни предприятия, които извършват онлайн търговия. Инициативата има за цел да улесни потребителите, като се дава възможност за директна доставка на пресни български продукти до адрес.

В списъка са събрани координатите на производители, регистрирани по Наредба № 26 за специфичните изисквания за директни доставки на малки количества суровини и храни от животински произход. Те произвеждат мляко и млечни продукти (кисело и прясно мляко, сирене, кашкавал, извара и масло), яйца, мед и обект за преработка на птиче, телешко и свинско месо.

Преработвателите, включени в списъка, обработват основни суровини от животински произход – кланици, месопреработватели, млекопреработватели и пакетажни за яйца.

Третата група производители предлагат плодове и зеленчуци, както и посевен и  посадъчен материал. Всички селскостопански производители и преработватели, които вече са включени в списъка имат изискуемите регистрации по Закона за храните (ЗХ), където е приложимо - по Закона за ветеринарномедицинската дейност (ЗВД) и Закона за защита на растенията (ЗЗР).

Бизнес операторите, които искат да бъдат включени в списъка също трябва да имат регистрация по ЗХ и ЗВД. Производителите на посевен и посадъчен материал трябва да са регистрирани като производители или търговци по ЗЗР.

Желаещите могат да изпратят координати за връзка на имейл адрес [email protected] Задължително е да бъде отбелязан регистрационният номер на обекта. Необходимо е да бъдат посочени име на фирмата, телефон, електронна поща, линк към сайта си (ако разполагат с такъв) и асортимент за потребителите.

Свързани статии
БАБХ налази Южното Черноморие БАБХ проверява има ли череши родно производство по веригите БАБХ унищожава над 1 т негодна храна и близо 200 кг мляко Започва ваксинацията на лисици против бяс БАБХ откри пестициди в над 24 т вносни зеленчуци БАБХ унищожава 5 т домати с пестициди внос от Турция Прокуратурата и БАБХ слагат лупа на търговците преди Великден, ето какво ще се проверява БАБХ започва засилени проверки на производството и търговията с яйца
Тагове
БАБХ онлайн търговия български производители
Коментари

Още от последните новини