БАБХ изненада заведения за хранене с над 1500 проверки

БАБХ изненада заведения за хранене с над 1500 проверки - E-Burgas.com
Снимка БГНЕС

За първите пет дни от месец март, когато се отвориха заведенията Българската агенция по безопасност на храните е извършила над 1500 проверки на заведения за хранене.

"Агенцията не е спирала контрола и по времето, което те не работеха, а някои от тях предлагаха храна за вкъщи. За последните дни са издадени 28 предписания. А от 1 март до момента нашата система е получила едва шест сигнала". Това заяви пред NOVA министърът на земеделието и храните Десислава Танева.

По думите й противоепидемичните мерки се спазват от заведенията. Има леки нарушения като липса на дезинфектанти и график за дезинфекцията на помещенията, както и табели за измиване на плодовете и зеленчуците.

"Хората са положили усилия, за да спазват мерките, дадени в разписанията на здравните мерки", подчерта министърът.


 

Свързани статии
Масови проверки на агнешкото и яйцата преди Великден Бургаският бизнес готви обединение срещу кризата Полицията и РЗИ започнаха масови проверки на заведенията в Бургас Продължават проверките за работещи заведения Строги проверки в Бургас за носене на маски в магазините Засилени проверки по хотели и магазини заради коронавируса Горските започнаха засилени проверки в Бургаско, вече има съставени актове Полицията хвана 37 посетители на нощно заведение във Варна Ангел Кунчев: Ще глобяваме ресторанти, ако отварят на 1 февруари Поетапно разхлабване на мерките, разговорите с ресторантьорите продължават
Тагове
бабх проверки заведения ресторанти
Коментари

Още от последните новини