БАБХ изненада заведения за хранене с над 1500 проверки

БАБХ изненада заведения за хранене с над 1500 проверки - E-Burgas.com
Снимка БГНЕС

За първите пет дни от месец март, когато се отвориха заведенията Българската агенция по безопасност на храните е извършила над 1500 проверки на заведения за хранене.

"Агенцията не е спирала контрола и по времето, което те не работеха, а някои от тях предлагаха храна за вкъщи. За последните дни са издадени 28 предписания. А от 1 март до момента нашата система е получила едва шест сигнала". Това заяви пред NOVA министърът на земеделието и храните Десислава Танева.

По думите й противоепидемичните мерки се спазват от заведенията. Има леки нарушения като липса на дезинфектанти и график за дезинфекцията на помещенията, както и табели за измиване на плодовете и зеленчуците.

"Хората са положили усилия, за да спазват мерките, дадени в разписанията на здравните мерки", подчерта министърът.


 

Свързани статии
Вкусът на Черноморието: Най-предпочитаните ресторанти в Бургас Започват засилени проверки на камиони и автобуси по пътищата у нас Продължават проверките на ИАРА в региона ИАРА със засилени проверки в цялата страна (Снимки) Засилените полицейски проверки в страната продължават Инспектори на ИАРА осъществиха 1084 проверки в навечерието на Никулден БАБХ засили проверките дни преди Никулден Инспектори на ИАРА извършиха проверки на Поморийското езеро и язовир Цонево (Снимки) Граничари от Бургаско са с дисциплинарни проверки за съпричастност към трафика с мигранти Хванаха 39 дрогирани шофьори само за ден у нас
Тагове
бабх проверки заведения ресторанти
Коментари

Още от последните новини