БАБХ изненада заведения за хранене с над 1500 проверки

БАБХ изненада заведения за хранене с над 1500 проверки - E-Burgas.com
Снимка БГНЕС

За първите пет дни от месец март, когато се отвориха заведенията Българската агенция по безопасност на храните е извършила над 1500 проверки на заведения за хранене.

"Агенцията не е спирала контрола и по времето, което те не работеха, а някои от тях предлагаха храна за вкъщи. За последните дни са издадени 28 предписания. А от 1 март до момента нашата система е получила едва шест сигнала". Това заяви пред NOVA министърът на земеделието и храните Десислава Танева.

По думите й противоепидемичните мерки се спазват от заведенията. Има леки нарушения като липса на дезинфектанти и график за дезинфекцията на помещенията, както и табели за измиване на плодовете и зеленчуците.

"Хората са положили усилия, за да спазват мерките, дадени в разписанията на здравните мерки", подчерта министърът.


 

Свързани статии
Масови проверки на водоемите в Бургаско след сигнал на 112 Над 3 300 заведения у нас са фалирали за 1 година Дъжд от актове за незаконна дървесина у нас Засилени проверки за ковид мерките започнаха в курортите Дъжд от актове за незаконна сеч през последната седмица Бум от проверки за спазване на ковид мерките в страната Лято и пандемия: Пълни хотели, ресторанти - наполовина Инспекцията на труда засилва проверките по морето 69 акта за незаконна сеч съставиха за седмица Засилени проверки в ресторанти и хотели по Черноморието
Тагове
бабх проверки заведения ресторанти
Коментари

Още от последните новини