Във Варна излязоха на протест срещу поредното изсичане на гори

Във Варна излязоха на протест срещу поредното изсичане на гори - E-Burgas.com

Повече от 200 жители на местността Коджа тепе край Варна излязоха на протест заради изсичане на гората в региона, показа NOVA. Според жителите на местността изсичането на боровите гори е незаконно, тъй като те засадени със защитна цел против свлачища.

За терена има инвестиционно намерение за строеж на 44 еднофамилни къщи, а отпадните води от тях ще се изливат в близкото дере. До този момент са изсечени около 5 декара, като според местните хора предстои изсичане на още поне 20.

Протестиращите са организирали подписка и са сигнализирали всички институции, за да им бъде обърнато внимание. Местните хора бяха категорични, че изсичането на гората трябва да спре. В противен случай протестите ще продължат.

„Тази гора е защитна, тя е направена по технически проект, за да се предпазва от ерозия, абразия и свлачища. Задаваме въпроси към РИОСВ как изсичането няма да нанесе щети”, каза Валерия Тончева.

Свързани статии
Пореден конфликт: Защо изсичат дърветата по ул. "Самуил" в Бургас? Горски задържаха 80 кубика дървесина за последната седмица Още 11 дървета в Странджа са обявени за вековни (Снимки) Горските извършиха близо 4 хиляди проверки само за седмица Затварят бул. "Демокрация" заради протест, променят маршрути на градския транспорт 1000 дървета отсечени незаконно за седмица, замесени са и горски Обсъдиха спешни мерки по решаване на проблемите с горите Протестиращи се събират пред сградата на ДАНС Кметът на Бургас Димитър Николов и активът на ГЕРБ протестираха на Алепу (Видео) Създават комисии за "Росенец" и полицейския произвол на протести
Тагове
варна протест изсичане гори
Коментари

Още от последните новини