Във Варна излязоха на протест срещу поредното изсичане на гори

Във Варна излязоха на протест срещу поредното изсичане на гори - E-Burgas.com

Повече от 200 жители на местността Коджа тепе край Варна излязоха на протест заради изсичане на гората в региона, показа NOVA. Според жителите на местността изсичането на боровите гори е незаконно, тъй като те засадени със защитна цел против свлачища.

За терена има инвестиционно намерение за строеж на 44 еднофамилни къщи, а отпадните води от тях ще се изливат в близкото дере. До този момент са изсечени около 5 декара, като според местните хора предстои изсичане на още поне 20.

Протестиращите са организирали подписка и са сигнализирали всички институции, за да им бъде обърнато внимание. Местните хора бяха категорични, че изсичането на гората трябва да спре. В противен случай протестите ще продължат.

„Тази гора е защитна, тя е направена по технически проект, за да се предпазва от ерозия, абразия и свлачища. Задаваме въпроси към РИОСВ как изсичането няма да нанесе щети”, каза Валерия Тончева.

Свързани статии
Служителите в Областна администрация Бургас са в протестна готовност заради ниските заплати Протест пред Съдебната палата Бургас против изграждането на фотоволтаична централа Протест срещу изграждането на соларен парк Протест срещу изграждането на фотоволтаични паркове Протест на жители на няколко села от Община Средец затвори главен път Бургас - Средец (ВИДЕО) Протест затваря пътя Бургас - Средец Гласуват нови мерки срещу високите цени на горивата Цените на горивата у нас паднали с 20% последните месеци След два часа спорове приеха компенсацията от 1 лв. за горивата Служители на АПИ излизат на протест
Тагове
варна протест изсичане гори
Коментари

Още от последните новини