Във Варна излязоха на протест срещу поредното изсичане на гори

Във Варна излязоха на протест срещу поредното изсичане на гори - E-Burgas.com

Повече от 200 жители на местността Коджа тепе край Варна излязоха на протест заради изсичане на гората в региона, показа NOVA. Според жителите на местността изсичането на боровите гори е незаконно, тъй като те засадени със защитна цел против свлачища.

За терена има инвестиционно намерение за строеж на 44 еднофамилни къщи, а отпадните води от тях ще се изливат в близкото дере. До този момент са изсечени около 5 декара, като според местните хора предстои изсичане на още поне 20.

Протестиращите са организирали подписка и са сигнализирали всички институции, за да им бъде обърнато внимание. Местните хора бяха категорични, че изсичането на гората трябва да спре. В противен случай протестите ще продължат.

„Тази гора е защитна, тя е направена по технически проект, за да се предпазва от ерозия, абразия и свлачища. Задаваме въпроси към РИОСВ как изсичането няма да нанесе щети”, каза Валерия Тончева.

Свързани статии
Протест в Бургас заради блудство с малолетен Всички пътища у нас са проходими при зимни условия И туроператорите останаха без обещаните помощи, излизат на протест Горските започнаха засилени проверки в Бургаско, вече има съставени актове Бургаски ресторантьори се включват в националния простест Пътищата у нас навсякъде са проходими, 260 снегорина са "на крак" Бизнесът в Бургас се обяви за отваряне, ще подкрепи Националния протест „МАРШ към свободата” АПИ и МВР предупреждават за влошаване на времето, 200 снегорина ще чистят пътищата Над 500 машини чистят пътищата в страната Ресторантьорският бизнес в Бургас със седем искания към властта
Тагове
варна протест изсичане гори
Коментари

Още от последните новини