Васил Божков: Вдигам си телефона на всеки, не знам защо прокуратурата не се обажда

Васил Божков: Вдигам си телефона на всеки, не знам защо прокуратурата не се обажда - E-Burgas.com

Бизнесменът Васил Божков обяви в интервю за бТВ, че продължава да се намира в Дубай и че е бил около 3 седмици в местен затвор, но е бил освободен, след като "местните власти разбрали, че нещата не са такива, каквито ги представя българската прокуратура". Божков има 11 обвинения в България и е обявен за издирване.

Той потвърди, че с него в Дубай е и Георги Попов, с когото заедно са акционери във футболния клуб "Левски".

Според Божков никой от българската прокуратура не го е търсил, въпреки че телефонът му е постоянно включен и той отговаря на всички обаждания.

Бизнесменът добави, че има притеснения за сигурността си, ако се върне в България.

Той отправи серия обвинения срещу министър-председателя Бойко Борисов, министъра на финансите Владислав Горанов, на когото поиска оставката, главния прокурор Иван Гешев и определи депутата от ДПС Делян Пеевски, че е човекът, който "дърпа конците в сянка".

"Бухалките на съвременните мутри са прокуратура, ДАНС и НАП", каза Божков. Божков заяви, че Борисов е унищожил "Левски". И посочи, че е готов да предостави акциите на клуба на привържениците, макар да смята, че това трудно може да стане в момента.

Свързани статии
Спецпрокуратурата: Божков е в Дубай и няма как да бъде разпитан Бургаският бизнесмен Николай Филипов с гаранция от 100 хил. лв. Васил Божков назовава името на новия собственик на Левски днес Васил Божков пусна паметна записка от среща с Кирил Домусчиев
Тагове
васил божков
Коментари

Още от последните новини