Спецпрокуратурата: Божков е в Дубай и няма как да бъде разпитан

Спецпрокуратурата: Божков е в Дубай и няма как да бъде разпитан  - E-Burgas.com

Докато не получи постановлението си за привличане като обвиняем, бизнесменът Васил Божков не може да бъде разпитан по никакъв начин. Това обясниха за NOVA от спецпрокуратурата.

Оттам напомниха, че документът с обвинението се предава лично срещу подпис. И тъй като Божков се намира в Дубай, а с тях нямаме договор за правна помощ, всичко зависи от добрата воля на местните власти.

„Дори след като му се предяви това обвинение,  далеч не значи, че автоматично, в свободен формат, можем да осъществим телефонна връзка или видеовръзка с това обвиняемо лице. Или с което и да е друго обвиняемо лице. Това е процедура”, обясни Валентина Маджарова - ръководител на спецпрокуратурата.

„Това е първият момент, в който лицето научава за какво точно е обвинено. Наказателно-процесуалният кодекс забранява между предявяване на постановлението за привличане в качеството на обвиняем и разпита на обвиняем, да се извършват други действия с участието на обвиняемото лице”, заяви Христо Кръстев, говорител на спецпрокуратурата.

Свързани статии
Бургаският бизнесмен Николай Филипов с гаранция от 100 хил. лв. Васил Божков назовава името на новия собственик на Левски днес Васил Божков пусна паметна записка от среща с Кирил Домусчиев Васил Божков: Вдигам си телефона на всеки, не знам защо прокуратурата не се обажда
Тагове
Васил Божков
Коментари

Още от последните новини