Васил Божков пусна паметна записка от среща с Кирил Домусчиев

Васил Божков пусна паметна записка от среща с Кирил Домусчиев - E-Burgas.com

Черепа намекна за рекет, изнудване, корупция, търговия с влияние и злоупотреба със служебно положение

Васил Божков публикува във фейсбук паметна записка от среща с бизнесмена Кирил Домусчиев. Хазартният бос твърди, че срещата е била под натиска на премиера Бойко Борисов и финансовия министър Владислав Горанов. Срещата е била на 10 юли миналата година и на нея са уточнение рекламни договори.

В петък Васил Божков, който е с 11 повдигнати обвинения и е в чужбина, публикува във фейсбук СМС-и, за които твърди, че са кореспонденция с финансовия министър Владислав Горанов. В тях се обсъждат въпроси, свързани с регулирането на хазарта и са намесени имената на ръководители на Държавната агенция по хазарта.

Точно в 8 часа сутринта, както беше обявил, бизнесменът пусна в профила си пост: "Преди дни казах, че за хазартния ми бизнес съм контактувал с Влади Горанов, а не с ДКХ. Ето как се случваше", пояснява Божков над скрийншотовете на съобщенията.

В първия СМС от 24 февруари 2018 г. се твърди, че финансовият министър е дал "ценни указания на девойка", която според уточнение направено от Божков, е Мария Филипова, предшественик на бившия председател на Държавната комисия по хазарта Александър Георгиев.

Във второто съобщение от януари тази година, Божков твърди, че Комисията по хазарта саботира дейността на хазартната му компания и получава отговор, че Комисията е спряла да прави каквото и да било и че ще бъде говорено със Сашо.

Бизнесменът отново прави уточнение, че става въпрос за Александър Георгиев. След разкритията по хазартната афера Георгиев е с обвинение за длъжностно престъпление и наложена парична гаранция от 40 хиляди лева. Мария Филипова пък в момента е заместник-председател на Комисията по финансов надзор.

От финансовото министерство отказаха коментар и излязоха с писмена позиция, в която определят изнесената информация като внушения. Оттам допълват, че миналия петък, на брифинг в Народното събрание, Горанов е изразил позицията си за твърденията на бизнесмена Божков.

Ето какво написа Божков:

Това е паметна записка от среща в кабинета на г-н Кирил Домусчиев, проведена на 10.7.2019 г. Тя бе осъществена под натиска на г-н Борисов и Влади Горанов. Почеркът е мой, а подписите – на Кирил и мой.

По-късно (01.08.2019 г.) част от поставените условия, за да съществува бизнесът ми, бяха оформени в непазарен договор между „Национална лотария“ АД, „Ню геймс“ АД и „Нова броудкастинг груп“ ЕООД за 240 000 000 лева с ДДС.

Дали е рекет, изнудване, корупция, търговия с влияние, злоупотреба със служебно положение – ще преценят компетентните институции. В България и Европа.
_____________________
ПАМЕТНА ЗАПИСКА

1. 20 000 000 лв. (без ДДС) договор за реклама. Десетгодишен с три години предизвестие за прекратяване.

2. Ако НоваТВ загуби рекламодатели в хазарта ги компенсира с други подобни в размера на загубените договори в НоваТВ или в „Лудогорец“.

3. Пълен съпорт в ДКХ с цел урегулиране бизнеса и
спазване законите на РБ.

(К. Домусчиев – 10.07.19) (В. Божков – 10.07.19)

Свързани статии
Спецпрокуратурата: Божков е в Дубай и няма как да бъде разпитан Бургаският бизнесмен Николай Филипов с гаранция от 100 хил. лв. Васил Божков назовава името на новия собственик на Левски днес Васил Божков: Вдигам си телефона на всеки, не знам защо прокуратурата не се обажда
Тагове
Васил Божков Кирил Домусчиев
Коментари

Още от последните новини