ВАП: Достъпът до "Русалка" е ограничен и се събират такси

ВАП: Достъпът до
БГНЕС

Държавата в лицето на Върховната административна прокуратура отново откри нередности на “Русалка”, въпреки че преди месец реши проблемите с ограничаването на достъпа до държавния плаж. ВАП са впрегнали министъра на туризма Марияна Николова да направи проверка, при която било установено, че има ограничен достъп на моторни превозни средства, като освен всичко се събира и такса за ползване на паркинг.

Хронология на събитията

ВАП припомня, че през 2019 г. обвинението се е самосезирало след информация в медиите, че достъпът до плажовете “Русалка - бейби плаж“, “Русалка - централен“ и “Русалка - каяк” е бил ограничен. На нарушителя - търговско дружество, собственост на Николай и Евгения Баневи, е наложена имуществена санкция в размер на 5000 лв. с наказателно постановление от 15.04.2020 г.

Оказва се обаче, че месеци по-късно прокуратурата отново намира проблеми. Според официално съобщение на страницата на ВАП правото на гражданите на свободен и безплатен достъп е било ограничено, като според табела за достигането до посочените морски плажове обаче се изисква заплащане на т. нар. „гривни” срещу 6 лв. за бройка.

С оглед установеното ВАП е уведомена, че Министерството на туризма в най-кратки срокове ще предприеме действия по ангажиране на административно-наказателна отговорност спрямо същото търговско дружество за ограничаване на безплатния достъп на гражданите, съобщават още от държавното обвинение.

Източник: Frognews.bg

Свързани статии
В курортите очакват 20% повече туристи със 30% увеличение на цените Липса на квалифицирани кадри в зимните курорти на прага на сезона 100 лв. за преглед по курортите, 700 лв. да ти извадят рибена кост от гърлото Недостиг на персонал и по-високи заплати в курортите в навечерието на сезона Куверти по 200 евро за Нова година по курортите Засилени проверки за ковид мерките започнаха в курортите Програма подпомогна над 330 морски и планински хотели Инспекцията на труда засилва проверките по морето Отново ще разчитаме на родни туристи и през 2021 Слаб интерес към обектите в Банско за Нова година
Тагове
русалка курорт нарушение
Коментари

Още от последните новини