Слаб интерес към обектите в Банско за Нова година

Слаб интерес към обектите в Банско за Нова година - E-Burgas.com

Слаб туристически интерес сочат направените до момента резервации за новогодишната нощ в Банско, коментира за БТА Малин Бистрин -заместник-председател на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация и председател на Съюза на туристическия бизнес в Банско.

Очакванията са за около тридесет процента запълване на местата в обектите за настаняване, които работят, посочи Бистрин. По думите му някои от колегите му в бранша очакват по-голям интерес, при други прогнозираните проценти няма да бъдат достигнати.

Интересът от страна на туристите за новогодишната нощ е насочен към по-малките хотели и къщите за гости, допълни хотелиерът. Тенденцията е семейства и малки групи приятели да се изолират, затова и по-малките обекти са предпочитани.

Малин Бистрин посочи, че туристическият бизнес разчита много българският турист да спаси бранша. Това е пирамидален бранш, ние сме на върха, но около нас има много производители - винари, животновъди, зеленчукопроизводители, хлебари, които реализират продукцията си чрез нас, каза той, цитиран от БТА.

Очакванията на хотелиерите в Банско е да бъде прието предложението на министъра на туризма Марияна Николова за удължаване работното време на ресторантите в новогодишната нощ, коментира Бистрин. По думите му това би мотивирало повече хора да предпочетат да посрещнат предстоящия празник в хотелите в страната.

 

Свързани статии
Старт на зимния сезон в Банско Великден на брега на морето и още нещо Празничната онлайн програма на Община Бургас продължава в новогодишните празници Посрещаме Нова година с концерти в цялата страна Куверти по 200 евро за Нова година по курортите В условията на пандемия: Старт на Световната купа по ски в Банско 1 700 пожарникари на крак в новогодишната нощ Ето я новогодишната онлайн програма за бургазлии Емил Коларов: На Нова година ще се празнува навсякъде и безконтролно Банско стартира зимния сезон в условията на локдаун
Тагове
нова година банско зимен курорт
Коментари

Още от последните новини