В Созопол презентират архитектурния облик на Стария град

В Созопол презентират архитектурния облик на Стария град - E-Burgas.com

Община Созопол и Архитектурно ателие на клуба на младите архитекти към Съюза на българските архитекти кани жителите на Созопол на среща-презентация на тема "Архитектурен облик на Созопол - стар град", на която ще бъдат представени идеи и възможности за промяна и координиране визията на обектите в античния град. Срещата ще се състои на 26.09.2021 г. (неделя) от 10:00 ч. в кино-видеоклуба при НЧ "Отец Паисий" - Созопол при следния дневен ред:

1. Представяне на екипа, цели

2. Градоустройство - съществуващо положение, схеми натовареност, автомобилен достъп, схема църкви и техни останки, визуални конуси, точки на интерес и други

3. Озеленяване - характерно и чуждо озеленяване

4. Характерни детайли - созополската къща, и т.н.

5. Археология - експониране, характерни пейзажи и т.н.

6. Ул. "Аполония" - план, фокусни точки, силуети, характерни детайли, озеленяване, проблеми

7. Ул. "Аполония" - партерни етажи, предложения за градски дизайн и обзавеждане

8. Остров "Св. Кирик и Юлита" - потенциал

9. Пешеходна достъпност - пешеходен град, римни и маршути

Свързани статии
Номинираха Тихомир Янакиев за кмет на годната заради технически иновации в СозополЕто какви промени предложиха за Стария град в Созопол1004 нови случаи на ковид у нас, в Созопол ваксинират в Стария градСозопол отваря пункт за ваксиниране през уикенда, ето където можем да се ваксинираме в странатаСозопол посреща олимпийската гордост от Токио Евелина НиколоваОстров Свети Кирик става собственост на община СозополОбщина Созопол пита гражданите: Доволни ли сте от обслужването? (Анкета)Хванаха псевдоинспектори от НАП вършеещи по Южното ЧерномориеОбщина Созопол дава 500 лв. за идеен проект за паметник на ЛевскиБъдещ ландшафтен архитект стана Мис Созопол 2021 (Снимки)
Тагове
Созопол архитектура
Коментари

Още от последните новини