В Поморие гласуваха бюджет от 33 млн.лв., ето какво очаква местните

В Поморие гласуваха бюджет от 33 млн.лв., ето какво очаква местните - E-Burgas.com

С 18 гласа „за” и 3 гласа „въздържал се”, от общо 21 присъстващи общински съветници, бюджетът на Община Поморие за 2021 година беше приет на днешното заседание на Общинския съвет.

Финансовата рамка на бюджета на Община Поморие за 2021 г. е 32 956 647 лв. От тях данъчните приходи са 7 730 000 лв., неданъчните  приходи са 6  842  874  лв. Преходният остатък от 2020 г. е 3 068 859  лв.

Правителствената политика тази година е насочена в помощ както към подпомагане на гражданите и бизнеса, засегнати от пандемията Covid-19, така и към общините, чрез завишаване на субсидията за делегираните от държавата дейности. Тази година за община Поморие тя е 17 530 987 лв.,  което компенсира недостига от местни дейности за 2020 г. и даде възможност Община Поморие да предвиди средства в новия бюджет за всички останали 16 населени места в общината, освен гр. Поморие.

Капиталовата програма на Община Поморие е в размер на  3 761 093 лв.. Осигурените с европейско финансиране средствата по оперативните програми и проекти, които ще се изпълняват през 2021 г. са близо 25 млн. лева. Това са проектите за: Подмяна на уличното осветление в Поморие, Ахелой, Каблешково и Каменар; Саниране на две училища – СУ „Иван Вазов“ и ОУ „Христо Ботев“ и четири блока в гр. Поморие; Реконструкция на водопроводите в селата Бата и Страцин; Изграждане на втори етап на Рибарско пристанище – Поморие; Реконструкцията на бившия Пионерски дом в „Дом на изкуствата“; Благоустрояване на големия парк в гр. Каблешково и на още пет парка в селата Лъка, Александрово, Медово, Страцин и Порой; Изграждане на Туристически информационен център в гр. Ахелой; Рекултивация на депото в с. Каменар и др.

С постановления на Министерски съвет са осигурени 1 млн. лева за изграждане на детска градина в с. Гълъбец и 1 млн. лева за благоустрояване на 4 улици и площадно пространство в гр. Каблешково.

За поредна година тримата общински съветници от БСП гласуваха с „въздържал се“ приемането на един от най-важните документи за развитието на община Поморие.

Свързани статии
Поморие ще се поклони пред героите, дали живота си за Освобождението на Анхиало Кметът на Поморие поиска от държавата достъп до договора с летище Бургас Туристическият бранш подкрепя община Поморие в казуса с летище Бургас Изграждането на нов паркинг е сред приоритетите в Поморие за първите три месеца Поморийци засадиха 35 дръвчета в кв. "Свети Георги" Кметът на Поморие Иван Алексиев пожела коледните жестове да бъдат повече Поморие си има вицесветовни шампиони по спортни танци Община Поморие получи „зелен сертификат“ за своя екоинициатива Коледната елха грейна и в Каблешково (Снимки) Pavell & Venci Venc идват за паленето на коледните светлини в Поморие
Тагове
поморие каблешково
Коментари

Още от последните новини