Турция блокира Черно море за Русия

Турция блокира Черно море за Русия - E-Burgas.com

Турция е забранила достъпа на руски кораби до Черно море. Това съобщи в Twitter президента на Украйна Володимир Зеленски след разговор с Реджеп Ердоган.

Новината идва часове, след като Анкара посочи, че не може да възпре руските военни кораби да навлизат на територията на Черно море, а повод стана отправеното от Украйна искане за съдействие. 

Турският външен министър каза, че Турция не може да спре достъпа на руски военни кораби до Черно море през нейните проливи Дарданели и Босфора. Руски сили влязоха на украинска територия и през пристанища в Черно и Азовско море.

Според агенция “Ройтерс” Ердоган е казал на Зеленски, че Анкара полага усилия за незабавно прекратяване на огъня.

Днес Турция отрече думите на Зеленски и заяви, че не е взела решение да затвори протоците Дарданели и Босфора за руски кораби.

Свързани статии
Ето какви са спешните нужди за пострадалите граждани на Турция Намериха тялото на издирвания българин в Искендерун Сеизмолог: Никой не може да предсказва земетресения Хиляди турци прекараха нощта в палатки при -5 градуса Изпращаме два Спартана и спасителни екипи в Турция, загиналите са над 500 МнВР: Няма данни за пострадали българи в Турция Мощно земетресения разтърси Турция, броят на жертвите расте Коледна пауза на войната в Украйна Парламентът одобри военна помощ за Украйна 6 милиона семейства са без ток в Украйна
Тагове
черно море турция война
Коментари

Още от последните новини