Тошко Йорданов и Мустафа Карадайъ останаха резервирани след срещата на ДПС и ИТН

Тошко Йорданов и Мустафа Карадайъ останаха резервирани след срещата на ДПС и ИТН - E-Burgas.com

Срещата на "Има такъв народ" с ДПС в сградата на Народното събрание приключи. 

„Не сме искали подкрепа от ДПС за евентуален кабинет. Просто изложихме нашите приоритети. Смятам, че и ГЕРБ, и другите партии биха казали, че са за съдебна реформа. От ДПС казаха, че хората в кабинета са важни, но ние им казахме, че това е наша отговорност и няма да позволим някой да ни казва кои да са хората, заяви Тошко Йорданов след срещата.

От своя страна лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ посочи, че повечето от идеите им с „Има такъв народ” съвпадат.

"Ние заявихме, че безусловна подкрепа няма да има от наша страна. Наше задължително условие е възстановяването на нормалността в политиката и демокрацията. Това означава държавният апарат да не се ползва като бухалка срещу гражданите и бизнеса, а напротив, той да функционира в услуга на хората и за създаване на добър бизнес климат. Това бе условие, от което ние няма как да се откажем. Персоналният състав на кабинета също е от значение за нас. Категорично заявихме, че не искаме да предлагаме министри”, подчерта Карадайъ.

По-рано днес той посочи, че според тях "средата, която е създадена в 46-ото Народно събрание, е добра, защото има добра основа за диалог". "Възстановяването на нормалността в политиката минава през диалог. Нашият призив е всички отговорни политически партии в Народното събрание да се възползваме от тази ситуация и да се опитаме да очертаем дневния ред на обществото. Надяваме се на добър разговор на тази първа среща и да можем да продължим темите, които биха били общи", каза още Карадайъ.

По думите му това минава и през оценка на изминалите периоди - "една реална, отговорна оценка, за да може на база на тази оценка да се очертаят и бъдещите действия, които евентуално биха могли да се предприемат".

Свързани статии
По-голямата част от българите приемат решението на Слави Трифонов като изнудване Проф. Радулов: Тошко Йорданов ни каза, че сме нищо, защото хората гласували за Слави, а не за нас Слави Трифонов: Нямам нищо общо с Ахмед Доган и не съм го виждал от много години Слави Трифонов призна, че ИТН ще подкрепи ПП Мустафа Карадайъ ще е кандидат за президент от ДПС Асен Василев съди Тошко Йорданов за четвърт милион лева СУ заключи: Петър Илиев е плагиатствал Депутат от ДПС: По Южното Черноморие има хиляди постройки без документация, Росенец е политически PR СУ ще проверява плагиатствал ли е Петър Илиев Слави през 2015 година: Не ви ли изглежда нелепо да вляза в политиката? (видео)
Тагове
Има такъв народ ДПС Тошко Йорданов Мустафа Карадайъ
Коментари

Още от последните новини