Топлото време отлага пика на грипа

Топлото време отлага пика на грипа - E-Burgas.com

Грипът настъпва. Пикът на вълната се очаква в края на декември, прогнозират общопрактикуващи лекари. най-късно можем да я поставим, така че да има ефект от нея?

По думите на експертите, както обичайно, очакваме грипната вълна в средата или края на декември – зависи от метеорологичната обстановка и от разпространението в Европа“, заяви д-р Христо Димитров – заместник-председателят на Националното сдружение на общопрактикуващите лекари, пред bTV.

Той допълни, че вирусите се чувстват най-добре, когато има мъгла и температурите са около 0 градуса.

„Ясното и слънчево време не им е добро място и време за разпространение. Засега времето работи за нас“, каза още той.

„Тази година организацията е по-добра по отношение на ваксините за нашите по-възрастни пациенти. Интересът е огромен, имаме много желаещи, които не успяха да се включат в списъците за ваксиниране, които изготвяме още от лятото. Това, което сме получили по националната програма, се надявам на 100% да го поставим на нашите пациенти“, обясни той.

Д-р Димитров уточни, че е добре до началото на декември е добре да си поставим противогрипна ваксина.


 

Свързани статии
Грипна ваканция и за учениците от Ямбол И София област обявява грипна епидемия Отменя се грипната епидемия в Бургаско, значителен спад на заболелите Кои области у нас са в грипна епидемия и какво трябва да знаем за грипа Последен присъствен в бургаските училища, въведен е строг контрол на входа Кантарджиев: Пикът на грипа ще е в средата на февруари Ангел Кунчев: Навлизаме в грипната вълна Доц. Кунчев: Завръщат се вируси и грип, забавени от ковид Д-р Николова: Грипната вълна ще дойде, сега е времето за ваксини Доставиха у нас близо 200 хиляди ваксини за сезонен грип
Тагове
грип
Коментари

Още от последните новини