Топ военни обсъдиха ситуацията в Черноморския регион

Топ военни обсъдиха ситуацията в Черноморския регион - E-Burgas.com

Наблюдават се повече рискове и заплахи за европейската сигурност. Това посочи началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, посочи БНР. Той се срещна с председателя на Военния комитет на Европейския съюз генерал Клаудио Грациано.

„Наблюдават се все повече рискове и заплахи за европейския ред и сигурност, както и тенденция към нарастване на конфликтите в непосредствена близост до границите на Евросъюза“, каза адмирал Ефтимов.

„Необходимо е да продължи съвместната работа по ключови за двете организации проекти, като военната мобилност и взаимодействието при провеждане на мисии и операции в отговор на кризи“, добави той.

Генерал Грациано каза, че сред обсъжданите теми е била и ситуацията в Черноморския регион.

„Във времена на пандемия и криза е важно да подчертаем значението на презграничните коридори, като коридор №8, който е важен за поддържането на доставките и транспортирането на критично важни товари, особено важни за военната мобилност в рамките на Европейския съюз.

Ситуацията в източния регион остава напрегната, затова трябва да останем ангажирани с осигуряването на нашите общи граници, срещу новите и старите заплахи“, каза ген. Грациано.

Свързани статии
Зам.-министър призова Русия за общи мерки срещу замърсяването на Черно море Рибари извадиха над 7 тона боклуци от Черно море Учени и експерти обсъдиха в Бургас опазването на Черно море Нова цифрова инфраструктура ще наблюдава и управлява корабния трафик Русия затваря част от Черно море Руски дестантни кораби навлязоха в Черно море Руският черноморски флот започна учения в Черно море Бургас се включва в борбата срещу пластмасата в Черно море Несебър със собствен проект за опазването на Черно море Спечелен е най-големият проект за иновации в Черно море
Тагове
кораби черно море
Коментари

Още от последните новини