БСУ домакин на Генералната асамблея на най-големия проект за изследвания в Черно море

БСУ домакин на Генералната асамблея на най-големия проект за изследвания в Черно море - E-Burgas.com

Бургаският свободен университет е домакин на Генералната асамблея на най-големия проект за изследвания и иновации в Черно море - „Развитие на оптимална и отворена подкрепа на изследванията в Черно море (DOORS)“, финансиран от Рамковата програма „Хоризонт 2020".

Форумът се открива на 7 юни в 9.30 ч. в зала Изток и ще продължи до 10 юни. В Генералната асамблея ще вземат участие над 60 представители на място и 30 представители онлайн от 37-те партньори по проекта от общо 15 държави.

Проектът е на стойност от 10 млн. евро, а координатор е проф. д-р Адриан Станика.

Участниците ще бъдат приветствани от ректора на БСУ и координатор на българския партньор проф. д-р Милен Балтов, от г-н Хариер-Мартин Мебела, отговарящ за програма „Хоризонт Европа“ в Европейската комисия (ЕК) и от г-жа Уенди Бон от Отдел „Океани“ в Генерална дирекция „Изследвания и иновации“ към ЕК.

Непосредствено след заседанията по работните пакети и като първо съпътстващо събитие в БСУ ще се проведе Международната научна конференция "Черно море – врата и много мостове". Научната проява е под патронажа на еврокомисаря по околна среда, океани и рибарство Виргиниюс Синкявичюс.

Свързани статии
"A hug for all" - Бургаски ученици участваха в обучителен проект в Атина (Снимки) Димитър Николов представи нови бургаски проекти пред зам.-министър Проектът на автогарата в Созопол още чака одобрение от НИНКН Еврокомисар Мария Габриел даде старт на инициатива в БСУ (Снимки) Община Бургас с най-много одобрени социални проекти Бъдещи юристи от БСУ посетиха Районния съд 10 общини от Бургаска област получават пари за инфраструктурни проекти Шест институции от Бургас ще реализират проекти към Министерството на културата Близо 200 общини получават пари за пътища и водопроводи Експерти обсъдиха в Бургас проект за адаптация към климатичните промени
Тагове
бсу проект черно море
Коментари

Още от последните новини