Страната със силен партньор в развитието на туризма

Страната със силен партньор в развитието на туризма  - E-Burgas.com
Снимка investor.bg

По време на 66-та сесия на Регионална комисия „Европа“ на Световната организация по туризъм към ООН (СОТ) министър Балтова проведе среща със своя колега Ахмед Ал-Хатийб, министър на туризма на Кралство Саудистка Арабия. Той поздрави министър Балтова за постигнатия успех и признание за държавата ни, след като България единодушно беше избрана за заместник-председател на Регионална комисия “Европа” на СОТ за предстоящия двугодишен мандат на комисията. На свой ред българският министър поздрави своя колега за откриването на първия регионален офис на Организацията в Рияд.

Двете страни потвърдиха готовност за реализация на конкретни общи инициативи и проекти в контекста на Меморандума за разбирателство, подписан през 2016 г. за сътрудничество в областта на туризма между Министерството на туризма на Република България и Саудитската комисия за туризъм и национално наследство на Кралство Саудитска Арабия по време на работното посещение на Негово кралско величество принц султан бин Салман бин Абдулазиз Ал Сауд, брат на престолонаследника Мохамед бин Салман.

На работната среща беше посочено още, че подписването на Меморандума за разбирателство между авиационните администрации на Република България и Кралство Саудитска Арабия е стъпка в правилната посока и че скоро ще има директен полет между двете страни.

Ахмед Ал-Хатийб посочи, че организиране на съвместен форум ще допринесе за  насърчаването на контактите и партньорствата между туристическите индустрии на двете страни. Министър Балтова подчерта, че България разполага с разнообразни туристически ресурси и може да предложи на туристите от Саудитска Арабия висококачествен и разнообразен туристически продукт.

Двамата обсъдиха възможността в скоро време да бъде осъществена работна визита на представители на туристическия сектор от Саудитска Арабия в България, за да се запознаят с потенциала на дестинация България. Двамата министри се съгласиха, че са необходими конкретни действия в посока насърчаване на бизнес контактите между двете страни.

Свързани статии
Един на всеки пет хотела работи на старта на сезона в "Слънчев бряг" Спасяваме туризма с ол инклузив за ученици и учители Балтова: Цените на чадърите и шезлонгите ще бъдат намалени от 50 до 100% Министър Балтова очерта приоритетите на туризма пред хора от бранша Ексдепутат от Бургас: Слънчев бряг е сигурна дестинация Слаб старт на сезона в Слънчев бряг и Несебър, празни ресторарнти и затворени магазини Министерството на туризма ще спасява лятото с кампания (Видео) Търсим всевъзможни начини за облекчено влизане на туристи Туристическият бранш очаква от началото на май да започнат груповите пътувания Северното Черноморие посреща първи туристи по Великден
Тагове
туризъм балтова
Коментари

Още от последните новини