Созопол открива сезона с концерт и огнено шоу

Созопол открива сезона с концерт и огнено шоу - E-Burgas.com

За втора поредна година двете плажни ивици - Централен и Хармани спечелиха приза "Син флаг" 

С атрактивно огнено шоу и концерт на Deep Zone Project, на 10-ти юни вечерта ще бъде даден официален старт на туристическия сезон в Созопол. Партито на морския бряг е организирано съвместно от местната власт в лицето на Община Созопол и фирмата концесионер на плаж „Созопол-Централен“ и плаж „Хармани“.

Екзотичният плажен бар "Бийч Клуб 365", разположен на входа на Централния плаж е мястото, на което представители на туристическия бранш ще вдигнат наздравица за успешен и безпроблемен сезон. Тържеството ще започне с официална част и приветствие от кмета на Община Созопол Тихомир Янакиев.

Предвидена е и церемония по символичното връчване на престижния екологичен приз "Син Флаг", който за втора поредна година ще се вее на Централната ивица и на плаж „Хармани“. 

Високият градус на настроение на гостите е поверено на професионалистите от „Дийп Зоун Проджект“. Хитовете на хаус-бандата ще звучат на живо от специално издигната сцена, разположена на морския бряг между "Бийч Клуб 365" и бар "Елвис". 

На събитието са поканени министърът на туризма Христо Проданов, министърът на МРРБ Гроздан Караджов, вицепремиерът и министър на икономиката Корнелия Нинова, областният управител на област Бургас Стойко Танков.

В разгара на празненството, морския бряг ще бъде озарен от десетки огнени хризантеми, изстреляни в небето. 

Концесионерът на плаж Централен и „Хармани“ Кирил Спасов уточни, че плажният сезон реално е открит на 1 юни с изрядни ивици, оборудвани със спасители, чадъри и шезлонги. Но празничното събитие, организирано съвместно с община Созопол носи символичен заряд.  

"Откриването на сезона, макар и символично, е важно, не само за нас като концесионери на плажа, но и за община Созопол, за колегите от туристическия бранш, за всички жители на Созопол, чийто живот и работа е в пряка зависимост от туризма. Мисля, че стартът на сезона, който ще обявим носи един силен позитивен и оптимистичен заряд, който ни е необходим на всички, след две много тежки години, преминали под знака на ковид-пандемията и наложените ограчения", заяви Кирил Спасов, управител на „Ауто Фактор“ ООД. 

Свързани статии
Созопол отбелязва Освобождението си от османско владичество В Созопол издирват кои създава нерегламентирани сметища В Созопол запретнаха ръкави и почистиха гробищния парк (Снимки) Правят ремонт на площад в Созопол Дядо Коледа идва в Созопол на 25 декември Георги Пинелов: Изпращаме годината със сериозни нерешени проблеми Старт на зимния сезон в Банско С богата програма Созопол отбелязва празника на моряците и рибарите В Поморие изготвиха анализ на изминалото лято Засадиха 70 дръвчета в градската градина в Созопол
Тагове
созопол откриване сезон
Коментари

Още от последните новини