Слънцето в Бургас днес изкара навън децата от ДГ "Пинокио" (Снимки)

Слънцето в Бургас днес изкара навън децата от ДГ

Малчуганите от детската градина "Пинокио" смениха стаите с двора, за да покажат, че и през зимата може да се учи, играе и забавлява на открито. "Пинокиовците" използваха чудесните зимни слънчеви лъчи в петъчния ден, за да играят на чист въздух в дворното пространство на детската градина. Децата не се плашат от студ и влага, защото са добре екипирани с ботушки, непромокаеми зимни якета и гащеризончета.

Времето, прекарано от децата навън, освен забавно, спомага за по-добрата им концентрация, физическото им развитие, намалява стреса и изгражда любов към природата. Не без значение е и фактът, че продължителното стоене на открито засилва имунната система.

Галерия
Свързани статии
Деца засадиха биоградинки в Поморие (Снимки) Над 600 бургаски деца преминаха безплатен преглед в очна кампания Започна строителството на нова детска градина в Бургас (Снимки) Детски специалисти с тревожни данни: Все повече деца изостават в развитието си заради прекомерно гледане на телевизия "Пфайзер" и "Модерна" тестват ваксина за деца над 12 години Одобриха проект за нова детска градина в Поморие Кметът Димитър Николов с добра новина: 15 детски радини ще бъдат оборудвани за деца със СОП и изявени дарби Подпомагат финансово приемните семейства в Бургас Глад и мизерия: Детската бедност у нас е сред най-високите в ЕС Събират подаръци за деца в риск в Бургас
Тагове
детска градина деца
Коментари

Още от последните новини