Синоптик: Разхлаждане и летни валежи днес в цялата страна

Синоптик: Разхлаждане и летни валежи днес в цялата страна - E-Burgas.com

Преди обед облачността ще бъде разкъсана и постепенно ще се увеличава от запад на изток, следобед ще обхваща Черноморието. В западните и североизточни части от страната ще прегърмява и превалява. Вятърът ще бъде слаб от изток, със скорости до 25 километра в час. По високите части на планините ще духат умерени ветрове от север със скорости до 30 километра в час. Максималните температури в населените места ще са от 29 до 32 градуса, по високите западни полета от 23 до 26 градуса, а по Черноморското ни крайбрежие 29 - 30. Минималните температури в страната ще са от 14 до 20 градуса, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Ивана Дилова.

Над Черноморието следобед ще има значителна облачност с валежи и гръмотевици главно по северното крайбрежие. Вятърът ще бъде умерен от изток - североизток със скорост до 25 километра в час. Максималните температури на въздуха ще бъдат до 28 - 30 градуса. Морската вода е с температура от 25 градуса по северното крайбрежие, а до 26 - 27 градуса по южното. Вълнението по северното крайбрежие е слабо, а височината на вълните до 1,5 метра, по южното крайбрежие вълнението е по-силно, височина на вълните до 2,5 метра.

Над планините ще има разкъсана облачност, значителна следобед с валежи. Вятърът по високите части, над 2200 метра ще бъде умерен, от северозапад - 30 километра в час . Максимални температури над 2500 м. височина - около 7 до 8 градуса, а на 1500 м. до плюс 16, 17.

В събота летните валежи в цялата страна ще бъдат често явление. Температурите ще се понижат и ще бъдат от 19 до 25 градуса. Повече по количество ще бъдат валежите в западните и в южните райони. По високите части на планините, на височини над 2400 м дъждът ще преминава в сняг. В неделя ще превалява главно по Черноморското ни крайбрежие. В понеделник и във вторник ще има повече слънце и повишение на температурите.


 

Свързани статии
Посрещаме есента с температура от 22 градуса От 13 до 28 градуса по Черноморието днес Силни ветрове и дъжд в събота И днес необичайно горещо време за сезона Отново идва затопляне, градусите днес до 31 Уикендът идва с предупреждение за опасно време По-високи температури днес, по морето остава слънчево Магнитни бури ни удрят от утре Разкъсана облачност по Черноморието, водата е 26 градуса Облачен петък по Черноморието
Тагове
време
Коментари

Още от последните новини