Облачното и дъждовно време остава и днес

Облачното и дъждовно време остава и днес - E-Burgas.com

И днес времето ще остане предимно облачно и с валежи, предимно от дъжд, по високите полета на Западна България от сняг. Температурите тази сутрин са предимно между 1° и 8°, а максималните за деня ще са само с няколко градуса по-високи, от 3° до 11° . Ще остане ветровито, а по-значителни количества на валежите ще има в югоизточните райони от страната. Привечер валежите ще отслабват и постепенно ще спират, съобщава БНТ.

И в планините ще бъде облачно и с валежи, вече в повечето райони от сняг, под около 1000 метра - от дъжд.

Ветровито време с умерен и силен вятър с посока от юг-югоизток. Максимални температури в курортите - от минус 3° на Алеко до 4° в Банско.

Средиземноморският циклон, причина за проливните валежи у нас, ще определя дъждовното време на Балканите и днес. Температурите ще се понижават, по-съществено в северната половина от полуострова.

У нас утре застудяването ще продължи, а превалявания все още ще има главно в Източна България. В петък и през почивните дни ще има променлива облачност, с превалявания в събота, в западната половина от страната. Минималните температури ще продължат да се понижават, но максималните отново ще тръгнат нагоре.

Свързани статии
Ветровито време и днес Ветровито днес, с валежи главно в планините И днес разкъсана облачност, до 4 градуса по морето Облачна събота с дъжд в източните райони Слънчев уикенд, но истинската зима се задава Времето остава топло и днес Слънчево и топло време по Черноморието Предимно слънчево време на Коледа Облачно и ветровито време в неделя Високи температури в събота, но с валежи
Тагове
време
Коментари

Още от последните новини