Шишков: Трафикът, който поемат малкото ни магистрали, е проблем

Шишков: Трафикът, който поемат малкото ни магистрали, е проблем - E-Burgas.com
Архив

Трафикът, който се поема от малкото магистрали, води до проблем, посочи служебният министър на регионалното развитие Иван Шишков в "Тази събота" по bTV.

"Веднъж, че движението е много по-интензивно, отколкото следва да бъде, и второ - тези магистрали се износват много по-бързо. Това е проблемът, който се превръща в една снежна топка и в лавина в последните 10-12 години", коментира още той.

Министърът на регионалното развитие отбеляза, че в момента ударно се изкърпват частично магистрали, сменят се мантинели, пуснато е движението през тунела "Витиня" и в двете посоки. В пътния отрасъл и развитието на цялата инфраструктура в България на практика няма стратегия, коментира Иван Шишков.

Като проблем той посочи и пропускливостта на граничните пунктове. Ще разширим пункта "Лесово", ще направим скоростен път или магистрала, която ще свърже магистрала "Марица" с пункта "Лесово", за да може да имаме не един голям и почти неработещ пункт, а да имаме два големи пункта, защото потокът е огромен, обясни министърът на регионалното развитие.

Обявихме за национален обект пътя Русе - Велико Търново, но продължаваме да говорим и за магистрала Русе - Маказа, тя е геополитическа магистрала, каза още Иван Шишков. За магистрала "Струма" той обясни, че вече има крайна процедура за изследване на мерките за околната среда, за да може да се стартира одобряване на подробен устройствен план. Ще имаме разрешение за строеж на малък участък през април - май и тепърва започват процедури, съобщи Иван Шишков.

За трасето на магистрала "Струма" през Кресненското дефиле той обясни, че вече има крайна процедура за изследване на мерките за околната среда, за да може да се стартира одобряване на подробен устройствен план. Ще имаме разрешение за строеж на малък участък през април - май и тепърва започват процедури, съобщи Иван Шишков.

Свързани статии
АПИ: Тръгвайте с автомобили подготвени за зимни условияПолицаят трафикант поиска вкъщи, трябва да се грижи за баба си и дядо сиМъгли и засилен трафик по пътищата у насШишков: Още 30 години ще завършваме магистралите ако не променим финансирането имВ челото сме по трафик на хора! Внимавайте с обявите за работа в чужбинаШишков: До Нова година можем да пуснем движението по АМ "Европа"Провеждат поход срещу трафика на хора в БургасЗатварят поредно кръстовище в Бургас заради ВиК ремонтиИван Шишков: Първите количества газ вече идват от АзербайджанЗасилен трафик на границата с Гърция, но няма задръствания
Тагове
магистрали трафик шишков мррб
Коментари

Още от последните новини