Провеждат поход срещу трафика на хора в Бургас

Провеждат поход срещу трафика на хора в Бургас - E-Burgas.com

Тази събота, 15 октомври, Бургас отново ще се включи в глобалната инициатива Поход за Свобода, която има за цел да информира и предпази младите хора от попадане в трафик на хора. Шествието ще стартира в 11.00 часа от площад "Св. св. Кирил и Методий" и ще премине през Компаса на ул. "Александровска" до ж.п. гарата.

В Похода ще участват ученици от средните училища в града, студенти и граждани. Първите 70 човека, които се регистрират на място в 10:30 часа, на площад "Св. св. Кирил и Методий" ще получат тениска на кампанията.

Инициативата се провежда едновременно в повече от 450 града по целия свят и е най-мащабната демонстрация в подкрепа на пострадалите от това престъпление. В един и същи ден – 15 октомври, млади хора от цял свят ще тръгнат в колона по един в мълчалив Поход в борбата срещу трафика на хора. По традиция се провежда в навечерието на 18-ти октомври – Европейския ден за борба с трафика на хора и има за цел да фокусира вниманието върху огромните размери на търговията с човешки животи у нас.

Трафикът на хора е много добре организирана престъпна дейност и се извършва с цел експлоатация - сексуална, трудова, продажба на новородени, продажба на органи, просия, фиктивни бракове и други форми на престъплението. Често се бърка с каналджийството на нелегални мигранти, което има съвсем различна правна квалификация и не е свързано с експлоатация на замесените в него лица.

В Бургас организацията на Похода се осъществява от Местната комисия за борба с трафика на хора в партньорство с Фондация А21.

Събитието ще популяризира и Националната телефонна линия за борба с трафика на хора, която приема сигнали денонощно и безплатно на телефон 0800 20 100.

Повече подробности можете да откриете на: facebook.com/A21bg, https://www.facebook.com/trafiknahoraburgas

За контакти: Кристиян Макаров: 088 851 5006 - А21 София или Росица Янева: 0885 532 692 - МКБТХ Бургас

Свързани статии
Потвърдиха най-тежката мярка за трима бургаски каналджии Водещ раследващ журналист ще проведе лекция срещу трафика на хора в Бургас
Тагове
трафик хора
Коментари

Още от последните новини