Съюзът на бургаските пенсионери изпраща с празник 2022 (Снимки)

Съюзът на бургаските пенсионери изпраща с празник 2022 (Снимки) - E-Burgas.com

С атрактивно тържество хората от третата възраст от „Съюз на пенсионера 2004 - Бургас" започнаха мероприятията, посветени на коледните и новогодишните празници.

С много музика, танци и забава те показаха че притежават силен дух и енергия за живот. В програмата на празника бяха представени както традиционните за Коледа и Нова година обичаи, така и интригуващи хумористични изпълнения.

Специален поздрав към възрастните отправи кметът Димитър Николов, който беше гост на тържеството.

„Отнасям се с най-голямо уважение към вас: хората, отгледали и възпитали своите деца, а днес възпитаващи своите внуци.

Хората, които знаят откъде идваме, че нищо не започва от днес. Хората, които предават традицията на следващите поколения. Хората, допринесли за това Бургас да е такъв, какъвто е днес – град красив и устремен към по-доброто бъдеще.

Беше трудна година. Затова е редно в нейния край да се повеселим и да се заредим с положителна енергия.

Благодаря за поканата. За мен е удоволствие в аванс да ви пожелая весела Коледа с всичките деца и внуци, събрани около вас на масата! И една по-спокойна, мирна и щастлива следваща година. Да сте ми живи и здрави!“, каза в обръщението си към бургаските пенсионери кметът Николов.

На тържеството присъства и директорът на дирекция „Здравеопазване, социални дейности и младежки политики“ Мая Казанджиева.

Чрез различни свои програми, сред които „Активни пенсионери“, Община Бургас подпомага и насърчава хората от третата възраст да водят активен живот и да развиват своята художествена самодейност. Със своите изяви в различни местни и национални фестивали бургаските пенсионери печелят престижни награди и прославят името на морския град.

Галерия
Свързани статии
40 пенсионерски клубове получиха финансиране по програма на общината Започва изплащането на 75 лв. на пенсионерите с три ваксини Омбудсманът: Проблемът с пощите няма да остави пенсионерите без пари за Великден Румънец измами бургаски пенсионери, пробута им тенджери и тигани за 1200 лв. Ваксинират възрастни хора директно в пенсионерските клубове в Бургас Бургаските пенсионери с по-лесен достъп до ваксините Над 500 бургаски пенсионери се прегледаха профилактично за глаукома Възрастни бургазлии ще се преглждат безплатно за глаукома Асен Василев: Извадихме от бедност над 1 милион пенсионери Започна ваксинирането на бургаски пенсионери по домовете
Тагове
пенсионери
Коментари

Още от последните новини