Омбудсманът: Проблемът с пощите няма да остави пенсионерите без пари за Великден

Омбудсманът: Проблемът с пощите няма да остави пенсионерите без пари за Великден - E-Burgas.com

Хората ще си получат великденските надбавки и пенсиите, без значение какво се случва със софтуера на "Български пощи". Това трябва да бъде много ясно заявено, каза по БНТ омбудсманът Диана Ковачева.

Тя заяви, че е изпратила препоръка до директора на "Български пощи" клоновете да работят с удължено работно време, дори и в петък, за да не остане нито един пенсионер без надбавки.

"Става въпрос не само за надбавките, а и за пенсиите. Трябва да има сериозно чувство за отговорност. Не става въпрос за каприз, а как хората ще живеят, не само по празниците", каза тя.

Ковачева заяви още, че е допуснат пропуск по отношение на ТЕЛК-овете, които изтичат след 1 април, което ощетява много хора.

"ТЕЛК-овете, които изтичат до 31 март, автоматично се продължават до три месеца. За тези, които изтичат от 1 април, когато беше отменена извънредната епидемична обстановка, решение няма. Тези хора се намират в ситуация все едно нямат инвалидна пенсия", каза омбудсманът.

Ковачева е информирала отговорни институции, здравното и социалното министерство, за да може и тези ТЕЛК-овете да се удължат.

"Необходима е спешна законодателна промяна, с която да се даде гратисен период от 3 месеца. Промяната не е сложна. По темата за експертизите и ТЕЛК-овете трябва спешно да се работи", допълни тя.

Вижте във видеото мнението на Диана Ковачева защо беше отложено приемането на закона за колекторските фирми, както и за промените в закона за домашното насилие.

Свързани статии
Съюзът на бургаските пенсионери изпраща с празник 2022 (Снимки) Омбудсманът: Зимата ще е трудна, трябва да се компенсират хората с твърди горива Омбудсманът Диана Ковачева подхвана дървената мафия Омбудсманът: Линията на бедност, трябва да стане 504 лв. още сега 40 пенсионерски клубове получиха финансиране по програма на общината Омбудсманът: Заради законови абсурди 16-годишно момиче от Бургас остава без помощи Започва изплащането на 75 лв. на пенсионерите с три ваксини Омбудсманът: Цените на тока и парното трябва да са поносими за хората Румънец измами бургаски пенсионери, пробута им тенджери и тигани за 1200 лв. Бургас търси ученически омбудсман
Тагове
пенсионери омбудсман
Коментари

Още от последните новини