Омбудсманът: Проблемът с пощите няма да остави пенсионерите без пари за Великден

Омбудсманът: Проблемът с пощите няма да остави пенсионерите без пари за Великден - E-Burgas.com

Хората ще си получат великденските надбавки и пенсиите, без значение какво се случва със софтуера на "Български пощи". Това трябва да бъде много ясно заявено, каза по БНТ омбудсманът Диана Ковачева.

Тя заяви, че е изпратила препоръка до директора на "Български пощи" клоновете да работят с удължено работно време, дори и в петък, за да не остане нито един пенсионер без надбавки.

"Става въпрос не само за надбавките, а и за пенсиите. Трябва да има сериозно чувство за отговорност. Не става въпрос за каприз, а как хората ще живеят, не само по празниците", каза тя.

Ковачева заяви още, че е допуснат пропуск по отношение на ТЕЛК-овете, които изтичат след 1 април, което ощетява много хора.

"ТЕЛК-овете, които изтичат до 31 март, автоматично се продължават до три месеца. За тези, които изтичат от 1 април, когато беше отменена извънредната епидемична обстановка, решение няма. Тези хора се намират в ситуация все едно нямат инвалидна пенсия", каза омбудсманът.

Ковачева е информирала отговорни институции, здравното и социалното министерство, за да може и тези ТЕЛК-овете да се удължат.

"Необходима е спешна законодателна промяна, с която да се даде гратисен период от 3 месеца. Промяната не е сложна. По темата за експертизите и ТЕЛК-овете трябва спешно да се работи", допълни тя.

Вижте във видеото мнението на Диана Ковачева защо беше отложено приемането на закона за колекторските фирми, както и за промените в закона за домашното насилие.

Свързани статии
Започва изплащането на 75 лв. на пенсионерите с три ваксини Омбудсманът: Цените на тока и парното трябва да са поносими за хората Румънец измами бургаски пенсионери, пробута им тенджери и тигани за 1200 лв. Бургас търси ученически омбудсман Ваксинират възрастни хора директно в пенсионерските клубове в Бургас Омбудсманът предложи план в 6 стъпки за решаване на проблема с пенсиите Бургаските пенсионери с по-лесен достъп до ваксините Над 500 бургаски пенсионери се прегледаха профилактично за глаукома Националният омбудсман въстана срещу онлайн обучението Възрастни бургазлии ще се преглждат безплатно за глаукома
Тагове
пенсионери омбудсман
Коментари

Още от последните новини