Започна ваксинирането на бургаски пенсионери по домовете

Започна ваксинирането на бургаски пенсионери по домовете - E-Burgas.com

Мобилните екипи на Домашния социален патронаж в Бургас започнаха от днес ваксинирането по домовете на възрастните хора и лицата с увреждания, които са потребители на социалната услуга и нямат възможност да посетят зелените коридори в здравните центрове, в които се извършват имунизациите.

В двата мобилни екипа влизат младите лекари – д-р Анна Цветкова и д-р Стела Сивева, назначени по новата общинска програма в сферата на училищното здравеопазване в Бургас и социален работник от домашния патронаж, който познава възрастните хора и състоянието им. Лекарите преминаха миналата седмица обучение от специалистите на РЗИ – Бургас за работа с ваксините.

Въпреки това, преди да им бъде поставена ваксина, лекарите ще извършат медицински преглед на потребителите на услугата, затова дали са здрави и може да им се постави ваксина.

„Щом има желаещи потребители на социалния патронаж да се имунизират, но не могат сами да го направят, ние ще направи всичко възможно да осигурим най-добрия начин, за да може в спокойна атмосфера и в домашни условия тези хора да бъдат ваксинирани“, сподели кметът Димитър Николов.

Желание да им бъде поставена ваксина в домашни условия са заявили до момента 120 потребители на услугите на Домашния социален патронаж в Бургас, като записването на желаещите ваксина продължава на телефоните на Домашен социален патронаж: 056 813 463.

Свързани статии
Община Бургас ще продължи да осигурява топла храна на нуждаещите се и през 2023 Съюзът на бургаските пенсионери изпраща с празник 2022 (Снимки) Нов микробус ще разнася кухнята на социалния патронаж в Бургас Започва ваксиниране срещу ковид по населени места в региона, вижте графика 40 пенсионерски клубове получиха финансиране по програма на общината Отварят нови пунктове за ваксиниране срещу ковид в региона Едва 3156 души се ваксинираха за 24 часа, 23% са новозаразените СЗО зове за ускоряване на ваксинирането и носенето на маски 1 436 души са се ваксинирали за последното денонощие Започва изплащането на 75 лв. на пенсионерите с три ваксини
Тагове
ваксиниране социален патронаж пенсионери възрастни хора
Коментари

Още от последните новини