Започна ваксинирането на бургаски пенсионери по домовете

Започна ваксинирането на бургаски пенсионери по домовете - E-Burgas.com

Мобилните екипи на Домашния социален патронаж в Бургас започнаха от днес ваксинирането по домовете на възрастните хора и лицата с увреждания, които са потребители на социалната услуга и нямат възможност да посетят зелените коридори в здравните центрове, в които се извършват имунизациите.

В двата мобилни екипа влизат младите лекари – д-р Анна Цветкова и д-р Стела Сивева, назначени по новата общинска програма в сферата на училищното здравеопазване в Бургас и социален работник от домашния патронаж, който познава възрастните хора и състоянието им. Лекарите преминаха миналата седмица обучение от специалистите на РЗИ – Бургас за работа с ваксините.

Въпреки това, преди да им бъде поставена ваксина, лекарите ще извършат медицински преглед на потребителите на услугата, затова дали са здрави и може да им се постави ваксина.

„Щом има желаещи потребители на социалния патронаж да се имунизират, но не могат сами да го направят, ние ще направи всичко възможно да осигурим най-добрия начин, за да може в спокойна атмосфера и в домашни условия тези хора да бъдат ваксинирани“, сподели кметът Димитър Николов.

Желание да им бъде поставена ваксина в домашни условия са заявили до момента 120 потребители на услугите на Домашния социален патронаж в Бургас, като записването на желаещите ваксина продължава на телефоните на Домашен социален патронаж: 056 813 463.

Свързани статии
Отново пунктове за ваксиниране отварят врати на различни места в страната Над 500 бургаски пенсионери се прегледаха профилактично за глаукома Къде има пунктове за ваксиниране в неделя? Отново изнесени пунктове и кабинети за ваксиниране през уикенда, ето къде Нестандартна агитация: Кмет праща съселяни на море в Приморско, ако се ваксинират Продължава интензивната ваксинация след въвеждането на "зелен сертификат" Голям остава броят на желаещите да се ваксинират и днес Преобразиха двора на Центъра за социална рехабилитация в Бургас (Снимки) Слаб интерес към ваксинирането в Бургаско отчитат от Областна администрация Възрастни бургазлии ще се преглждат безплатно за глаукома
Тагове
ваксиниране социален патронаж пенсионери възрастни хора
Коментари

Още от последните новини