40 пенсионерски клубове получиха финансиране по програма на общината

40 пенсионерски клубове получиха финансиране по програма на общината - E-Burgas.com

Близо 200 музиканти от 20 творчески състави ще се качат днес на сцената в Културен Дом НХК, за да я огласят с любимите си песни и покажат красотата и богатството на българския фолклор. Самодейните певчески групи са членове на Сдружение „Съюз на пенсионерите 2004 – Бургас“ и са част от клубовете, които за трета поредна година бяха подпомогнати със средства по програмата на Община Бургас „Активни пенсионери“.

Събитието бе уважено от кмета на Община Бургас Димитър Николов, който поздрави присъстващите в залата на НХК бургаски таланти в златна възраст.

40 на брой са заявленията, по които съобразно правилата на програмата, съответните пенсионерски клубове получиха финансиране за тази година. Средствата по програма „Активни пенсионери“ са насочени към културния живот в пенсионерските клубове.

Освен със сценични костюми и традиционни носии, творческите състави вече са подпомогнати и със средства за музиканти, хореографи и корепeтитори. Участието на бургаските таланти от златната възраст в някои от големите национални фестивали също е обезпечено по програмата.

Организирани са и някои допълнителни дейности, насочени към възрастните хора, съобразени със заявените искания, като обучение по начална компютърна грамотност в Регионална Библиотека „П. Яворов“, занимателна трудотерапия, организирана съвместно със Сдружение „Социален център Бургас“, Програма „Невроезиков прогрес“ за превенция срещу деменции чрез обучение по испански език, както и групови занимания по йога.

Програма „Активни пенсионери“ ще продължи да осигурява средства и възможности за културна дейност на възрастните хора на територията на община Бургас и през следващата година.

Свързани статии
Съюзът на бургаските пенсионери изпраща с празник 2022 (Снимки) Започва изплащането на 75 лв. на пенсионерите с три ваксини Омбудсманът: Проблемът с пощите няма да остави пенсионерите без пари за Великден Румънец измами бургаски пенсионери, пробута им тенджери и тигани за 1200 лв. Ваксинират възрастни хора директно в пенсионерските клубове в Бургас Бургаските пенсионери с по-лесен достъп до ваксините Над 500 бургаски пенсионери се прегледаха профилактично за глаукома Възрастни бургазлии ще се преглждат безплатно за глаукома Асен Василев: Извадихме от бедност над 1 милион пенсионери Започна ваксинирането на бургаски пенсионери по домовете
Тагове
пенсионери пенсионерски клуб
Коментари

Още от последните новини