Започва изплащането на 75 лв. на пенсионерите с три ваксини

Започва изплащането на 75 лв. на пенсионерите с три ваксини - E-Burgas.com

От 3 май т.г. започва изплащането на еднократната добавка от 75 лв. на пенсионерите, които отговарят на изискванията за завършен ваксинационен курс през март 2022 г.

Според данните, предоставени в Националния осигурителен институт (НОИ) от Министерството на здравеопазването, в това плащане са включени общо 7099 пенсионери. От началото на годината броят на имащите право на тази сума достигна 748 822 души.

Допълнителна сума от 75 лв. се изплаща еднократно на правоимащите лица, независимо от вида и размера на пенсията им или от тяхната възраст. Тя не е част от пенсионното плащане. Платежните сметки в банките и другите платежни институции на правоимащите, които получават пенсията си по банков път, ще бъдат заредени на 3 май.

Редовното изплащане на пенсиите и добавките към тях за май т.г. започва на 9 май (понеделник) и ще продължи до 20 май (петък). Едновременно с тях отново ще бъдат направени и допълнителните плащания, които не представляват пенсии или добавки по осигурителното законодателство, но нормативно е установено да се изплащат по реда, предвиден за пенсиите – т. нар. „ковид добавка“ от 60 лв. и разликата между общата сума от пенсии и добавки през януари 2022 г. и общата сума от пенсии и добавки от декември 2021 г.

Изплащането на пенсиите чрез пощенските станции ще се извършва по график, предварително обявен във всяка една от тях. Преводите на майските пенсии по сметките на пенсионерите, които получават сумите по банков път, ще бъдат извършени на 9 май 2022 г.

Свързани статии
1 436 души са се ваксинирали за последното денонощие Епидемиолог: Възможно е да се препоръча и втора бустерна доза Омбудсманът: Проблемът с пощите няма да остави пенсионерите без пари за Великден Ваксинирането срещу ковид продължава и след края на пандемичната обстановка Пенсионерите ще получат по 70 лв. за Великден Отново изнесени пунктове за ваксиниране през уикенда Румънец измами бургаски пенсионери, пробута им тенджери и тигани за 1200 лв. Изплащат по 75 лева на още 26 хиляди ваксинирани пенсионери от 1 март И този уикенд можем да се ваксинираме в изнесени пунктове Спазено обещание: Ваксинираните от Забърдо посетиха Резово и Равадиново
Тагове
пенсионери добавки ваксини
Коментари

Още от последните новини