Състезанието по програмиране на БСУ и общината ще се проведе онлайн през май

Състезанието по програмиране на БСУ и общината ще се проведе онлайн през май - E-Burgas.com

Заради сложната епидемиологична обстановка ученическото състезание по програмиране [email protected] 2020 ще се проведе онлайн на 16 май. Организатори са Бургаският свободен университет и Община Бургас. Тази година предстои неговото второ издание. 

В състезанието по програмиране на езика C++ могат да участват ученици (от 4 до 12 клас) от училищата в Бургас, разпределени по възрастови групи. То им дава възможност да проверят в състезателни условия качеството на подготовката си по информатика и колко добре се справят със задачите по програмиране.

Форматът е иновативен за Република България, като се използва електронна тренировъчна състезателна система за автоматично оценяване на решенията на задачите, която е достъпна в интернет на адрес: http://spoj.bfu.bg.

Повече информация за участието, регламент и условия са публикувани в официалния сайт на състезанието: http://www.codeburgas.com.

Това е едно от събитията, които утвърждават авторитета на Бургас като ново средище на информационните технологии. То заема своето достойно място в българския ИТ календар.

Организаторите отправят към бургаските ученици и училища любезна покана за участие в състезанието. 

Свързани статии
БСУ домакин на Генералната асамблея на най-големия проект за изследвания в Черно море Три области прекратяват предсрочно онлайн обучението Хакери дебнат в онлайн пазаруването Осем области вече ще учат само онлайн Онлайн училище при 10% заразени ученици БСУ се присъединява към инициативата 70% ваксинирани Слушаме и гласуваме за "Бургас и морето" онлайн Студенти на БСУ с награда от хакатона за градска мобилност Бургас домакин на кръг от националния шампионат по "Дърт Джъмп" БСУ домакин на международна научнаконференция (Снимки)
Тагове
състезание програмиране онлайн бсу
Коментари

Още от последните новини