Състезанието по програмиране на БСУ и общината ще се проведе онлайн през май

Състезанието по програмиране на БСУ и общината ще се проведе онлайн през май - E-Burgas.com

Заради сложната епидемиологична обстановка ученическото състезание по програмиране [email protected] 2020 ще се проведе онлайн на 16 май. Организатори са Бургаският свободен университет и Община Бургас. Тази година предстои неговото второ издание. 

В състезанието по програмиране на езика C++ могат да участват ученици (от 4 до 12 клас) от училищата в Бургас, разпределени по възрастови групи. То им дава възможност да проверят в състезателни условия качеството на подготовката си по информатика и колко добре се справят със задачите по програмиране.

Форматът е иновативен за Република България, като се използва електронна тренировъчна състезателна система за автоматично оценяване на решенията на задачите, която е достъпна в интернет на адрес: http://spoj.bfu.bg.

Повече информация за участието, регламент и условия са публикувани в официалния сайт на състезанието: http://www.codeburgas.com.

Това е едно от събитията, които утвърждават авторитета на Бургас като ново средище на информационните технологии. То заема своето достойно място в българския ИТ календар.

Организаторите отправят към бургаските ученици и училища любезна покана за участие в състезанието. 

Свързани статии
МОН с препоръки: Онлайн обучение първо при гимназистите Организират безплатни обучения по програмиране за деца в Бургас За какви абсурди звъним на 112? Да плачем ли, да се смеем ли... Бургаски ученици за пореден път завоюваха медали на състезание Повишиха мерките за безопасност в университет "Проф. д-р Асен Златаров" преди изпитите 11-годишна бургазлийка печели онлайн международни музикални конкурси Обществените поръчки стават изцяло елекронни НАП улеснява търговците с нова онлайн услуга По време на пандемия: Бургаски ученици направиха виртуален ресторант И АПИ пуснаха електронни услуги заради коронавируса
Тагове
състезание програмиране онлайн бсу
Коментари

Още от последните новини