Състезанието по програмиране на БСУ и общината ще се проведе онлайн през май

Състезанието по програмиране на БСУ и общината ще се проведе онлайн през май - E-Burgas.com

Заради сложната епидемиологична обстановка ученическото състезание по програмиране CODE@BURGAS 2020 ще се проведе онлайн на 16 май. Организатори са Бургаският свободен университет и Община Бургас. Тази година предстои неговото второ издание. 

В състезанието по програмиране на езика C++ могат да участват ученици (от 4 до 12 клас) от училищата в Бургас, разпределени по възрастови групи. То им дава възможност да проверят в състезателни условия качеството на подготовката си по информатика и колко добре се справят със задачите по програмиране.

Форматът е иновативен за Република България, като се използва електронна тренировъчна състезателна система за автоматично оценяване на решенията на задачите, която е достъпна в интернет на адрес: http://spoj.bfu.bg.

Повече информация за участието, регламент и условия са публикувани в официалния сайт на състезанието: http://www.codeburgas.com.

Това е едно от събитията, които утвърждават авторитета на Бургас като ново средище на информационните технологии. То заема своето достойно място в българския ИТ календар.

Организаторите отправят към бургаските ученици и училища любезна покана за участие в състезанието. 

Свързани статии
Бургаските майки могат да ползват нова онлайн услуга за млечната кухня Еврокомисар Мария Габриел даде старт на инициатива в БСУ (Снимки) Бъдещи юристи от БСУ посетиха Районния съд БСУ домакин на Генералната асамблея на най-големия проект за изследвания в Черно море Три области прекратяват предсрочно онлайн обучението Хакери дебнат в онлайн пазаруването Осем области вече ще учат само онлайн Онлайн училище при 10% заразени ученици БСУ се присъединява към инициативата 70% ваксинирани Слушаме и гласуваме за "Бургас и морето" онлайн
Тагове
състезание програмиране онлайн бсу
Коментари

Още от последните новини