Бъдещи юристи от БСУ посетиха Районния съд

Бъдещи юристи от БСУ посетиха Районния съд  - E-Burgas.com

Студенти по право от 3-ти курс на Бургаски свободен университет посетиха Районен съд – Бургас. Визитата предхожда практиката, която бъдещите юристи ще полагат в съда. В продължение на две седмици те ще посещават съдебни заседания по граждански процеси. Техният ръководител, гл. асистент д-р Анна Чолакова, цели да представи нагледно пред своите студенти гражданско-правните спорове и работата на съда.

Студентите посетиха специализираната „Детска стая" в Районен съд - Бургас, в която се провеждат разпити на деца и среща на непълнолетни лица, участници в съдебните процеси, с психолози, социални работници и съдии. Не пропуснаха Центъра за медиация и спогодби към Районен и Окръжен съд – Бургас. През тази година Бургаският районен съд продължи усилията за насочване на страните за доброволно разрешаване на споровете чрез прилагането на медиация като процедура при решаването на граждански дела - разводи, родителски права, режим на отношения и наказателни дела от частен характер.

Студентите посетиха Гражданското деловодство на съда. Запознаха се с частно-гражданските дела, заповедното производство, изпълнението на съдебни поръчки, разглеждането на искове по Семейния кодекс. Бе проследен процеса от внасянето на исковата молба в съда, през случайното разпределение на делото и разглеждането му от съдия. В Районен съд – Бургас средно годишно се разглеждат около 10 000 граждански дела.

Свързани статии
Над 4000 студенти не могат да се завърнат в общежитията си заради незавършени ремонти Студенти и ученици от Бургас участваха в Световната седмица на предприемачеството Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ изпрати третия випуск парамедици Еврокомисар Мария Габриел даде старт на инициатива в БСУ (Снимки) БСУ домакин на Генералната асамблея на най-големия проект за изследвания в Черно море Бъдещите юристи ще влизат в университет без приемен изпит Кметът Димитър Николов поздравява всички юристи в деня на професионалния им празник Ремонтират студентските общежития с над 6 млн. лв. Третокурсничка по медицина е „Студент на годината“ на Бургас Студентите в България се увеличават, масово искат да стават учители и лекари
Тагове
бсу студенти юристи
Коментари

Още от последните новини