Събират подаръци за деца в риск в Бургас

Събират подаръци за деца в риск в Бургас  - E-Burgas.com

Кампанията „Елха на доброто" и тази година ще опита да подари по-светла Коледа на децата в риск.  Желаещите да подкрепят инициативата могат да го направят в периода 7-18 декември. Дарените памперси, детски пюрета и храни за възраст 0-3 г., нови дрехи, обувки, играчки и лакомства, в навечерието на празниците ще достигнат до семействата, с които през годината е работил Областният координационен механизъм по деинституционализация на деца /OКМД/.

Механизмът събира експерти в различни социални направления, които вече шест години даряват труд и време, за да може по казусите на семействата в риск да се предостави комплексна грижа. Той е създаден в Бургас в сътрудничество между Областна администрация Бургас и британската неправителствена организация „Надежда и домове за деца"- клон България.  

„Всяко дете има право на своето коледно чудо. Благодаря на дарителите за подкрепата, помощта им е много важна и допълва усилията ни към семействата в риск."- коментира проф. д-р Севдалина Турманова, двигател на инициативата.

За по-лесно разпределение на подаръците, молбата на организаторите е пакетите да съдържат бележки с опис на съдържанието им, както и за каква възраст деца са предназначени. Дарения ще се събират всеки работен ден от 09:00 до 17:00 часа при портиера в Областна администрация Бургас, ул. „Цар Петър" 1.

Свързани статии
Безплатно измерване на кръвната захар за бургазлии Бойко в Бургас: Ако бяхме ние Северният обход щеше да е готов преди осем месеца (Видео) "Елха на доброто" отново ще зарадва децата в риск Несебър организира пролетна еко кампания Министерството на туризма ще спасява лятото с кампания (Видео) Бургас дава началото на кампания срещу репродуктивните проблеми Мащабна АНТИСПИН кампания в навечерието на Свети Валентин Лекар и пациент от Бургас станаха герои в национална кампания за Сърдечната недостатъчност (Видео) Малчугани зарадваха полицаи с рисунки, те пък бяха изненадани с подаръци от Фондация "Евгений Мосинов" 55 хиляди лева делят Бургас от център за деца с аутизъм
Тагове
деца в риск подаръци кампания
Коментари

Още от последните новини

Спорт
Събират подаръци за деца в риск в Бургас  - E-Burgas.com

Регата 24 Май