Малчугани зарадваха полицаи с рисунки, те пък бяха изненадани с подаръци от Фондация "Евгений Мосинов"

Малчугани зарадваха полицаи с рисунки, те пък бяха изненадани с подаръци от Фондация

Нетрадиционно, без обичайната тържествена церемония бе професионалния празник на българската полиция и Ден на свети Архангел Михаил – 8-ми ноември.

С детски рисунки по темата „Полицаят и аз”, малчуганите на възраст от 4 до 6 години от различни детски градини изненадаха служителите от ОДМВР – Бургас. Полицаите преди КОВИД-кризата бяха чести гости в детските градини в Бургаски регион, като освен служители от „Пътна полиция”, с голяма радост се посрещаха служителите от Специализираните полицейски сили и Базовата научно-техническа лаборатория.

Спомените на децата от срещите им с униформените полицаи бяха пресъздадени на бялото платно. Основните теми, застъпени в рисунките на малчуганите са свързани с пътната безопасност и пресичането по пешеходните пътеки. Не липсват обаче и рисунки с полицейски действия по задържането на опасни престъпници, както и неутрализирането на извършители на грабеж от банка.

Малчуганите от своя страна получиха подаръци от фондация „Евгений Мосинов”, като всяко дете се сдоби с детска раничка с рисувателни пособия, блокче за рисуване и тетрадки за краснопис, в които да се упражняват за предстоящия първи клас.   

Припомняме, че за първи път празникът на българската полиция се чества по стар стил на 21 ноември 1924 г., като тази традиция се спазва до 1943 г. След 55 годишно прекъсване, с Решение на Министерски съвет по предложение на Националния полицейски синдикат, църковният празник Архангеловден е обявен за празник на Националната полиция.

На 8 ноември празнуват всички български полицаи, изпълняващи безрезервно и всеотдайно високохуманния си дълг към обществото, пренебрегвайки понякога семействата и личното си удобство. Това са хората, упражняващи нелеката полицейска професия, грижеща се за осигуряване сигурността на гражданите, повишаване на общественото доверие и авторитета на институцията.

 

Галерия
Свързани статии
Созопол отбелязва Освобождението си от османско владичество Бургас отбеляза 145 години от своето Освобождение (Снимки) Бургаският кмет Димитър Николов: 6 февруари винаги ще ни напомня да следваме вярната посока Поморие ще се поклони пред героите, дали живота си за Освобождението на Анхиало Ето как Бургас ще отбележи 145 години от освобождението си Около 360 000 българи празнуват имен ден С рибен курбан и два нови паметни знака бургаските рибари отбелязаха стария Никулден (Снимки) Честваме Никулден - официалният празник на Бургас, моряците, рибарите и банкерите Отбелязваме Андреевден, денят започва да расте Кметът Димитър Николов поздрави сърдечно бургаските учители
Тагове
фондация евгений мосинов празник подаръци
Коментари

Още от последните новини