Рязък скок на безработицата в областта

Рязък скок на безработицата в областта - E-Burgas.com

Рязък скок на безработицата е регистриран в страната само седмица след новите по-строги мерки и частичното затваряне на държавата. Това показват данните на Националния статистически институт, изнесени от bTV. Те са отспециално наблюдение върху пазара на труда и ефектите от коронавируса.

За периода от 30 ноември до 6 декември в бюрата по труда са се регистрирали над 14 хил. души.

Най-драстично увеличение има в София - 1264 души. Много новорегистрирани безработни има и във Варна, Бургас. Пловдив и Благоевград. Пикове имаше и през пролепа при първото затваряне на държавата. В Благоевград безработните също се увеличават.

Данните от специализираното изследване сочат още, черегистрираните в бюрата по труда от 3 февруари до 6 декември са малко над 361.

Най-засегнати от второто затваряне са работещите в хотелиерския бизнес и ресторантите и малките кафенета. Според работодателите мерките са неприложими. Само от октомври до сега държавата е изплатила над 57 млн. лв. на засегнати фирми по мярката „60/40". А запазените работни места са над 73 хил.

Свързани статии
Новият младежки център в Бургас търси активни млади хора за работа Скок и на безработицата у нас Филиалът на НХА в Бургас търси модели за платено позиране Премиерът Янев: Отбелязваме историческо ниско ниво на безработица Високотехнологична компания назначава 50 служители в Бургас Общината търси млад архитект, не с опит, а с желание за работа Ударихме дъното по цената на труда в Европа Ревизоро: Разреших да се свалят нивата на язовирите "Ахелой" и "Порой" заради ремонти Бургаският бизнес готви обединение срещу кризата Област Бургас остава на 11-то място по средна работна заплата
Тагове
безработица работа криза
Коментари

Още от последните новини