Решено: Няма да се раздават върбови клонки на Цветница

Решено: Няма да се раздават върбови клонки на Цветница  - E-Burgas.com

Премиерът призова българите да не ходят на църква по Великден

Поради епидеомологичната обстановка и обявеното извънредно положение в страната и поради това, че благодатен огън е запазен в Българската патриаршия от миналата година, Синодът препоръчава правителственият полет от Тел Авив и обратно да не се осъществи, а предвидените средства за транспортните разходи да се пренасочат за борба с коронавируса. По места ще се вземе благодадтен огън, където е запазен.

- На Цветница - Българската патриаршия няма да раздава върба и цветя. Според Синода това не е малък компромис. Най-важното обаче е да има Света литургия, смятат те.

- Тази година службата на Великден ще започне навън. Ще се вземат мерки хората да са на безопасно разстояние.

- В храмовете постоянно се дезинфекцират иконите, на входа се слага изтривалка с дезинфектант. Има препоръка богомолците да влизат с маски и да са на безопасно разстояние.

Премиерът Бойко Борисов призова българите да си останат у дома за празниците.

 

Свързани статии
Националният щаб: Ще разберем дисциплината си от празниците около 7 януари Нова акция по пътищата за празниците, АПИ спира с ремонтите Очаква се засилен трафик в цялата страна Реставрират бургаския храм "Св.св. Кирил и Методий" в автентичния му вид Лаборатория „ЛИНА” обявява дежурните си филиали по време на майските празници Днес е петият ден от светлата седмица Бургас показа здрав разум на Великден (видео) Затягат контрола за пътуване между градовете по Великден МВР ще охранява 4000 храма на Великден, няма да допуска струпвания Богослужения в храм "Св.Св. Кирил и Методий" ще се излъчват онлайн
Тагове
празници църква
Коментари

Още от последните новини