Решено: Няма да се раздават върбови клонки на Цветница

Решено: Няма да се раздават върбови клонки на Цветница  - E-Burgas.com

Премиерът призова българите да не ходят на църква по Великден

Поради епидеомологичната обстановка и обявеното извънредно положение в страната и поради това, че благодатен огън е запазен в Българската патриаршия от миналата година, Синодът препоръчава правителственият полет от Тел Авив и обратно да не се осъществи, а предвидените средства за транспортните разходи да се пренасочат за борба с коронавируса. По места ще се вземе благодадтен огън, където е запазен.

- На Цветница - Българската патриаршия няма да раздава върба и цветя. Според Синода това не е малък компромис. Най-важното обаче е да има Света литургия, смятат те.

- Тази година службата на Великден ще започне навън. Ще се вземат мерки хората да са на безопасно разстояние.

- В храмовете постоянно се дезинфекцират иконите, на входа се слага изтривалка с дезинфектант. Има препоръка богомолците да влизат с маски и да са на безопасно разстояние.

Премиерът Бойко Борисов призова българите да си останат у дома за празниците.

 

Свързани статии
Над 10 хиляди допълнителни места в БДЖ по празниците Засилен интерес по Северното Черноморие за великденските празници Строят камбанария от дялан камък към църквата в Българово Здравното министерство пусна препоръки по празниците Църквата отбелязва отсичането на главата на свети Йоан Кръстител Спектакълът "Оскарите в музиката" открива Бургаските музикални празници „Емил Чакъров“ Засилен трафик в страната и към границата с Гърция Бургаската църква "Св.Св. Кирил и Методий" възвръща автентичния си облик (Снимки) Най-старият храм по Южното Черноморие тъне в разруха Националният щаб: Ще разберем дисциплината си от празниците около 7 януари
Тагове
празници църква
Коментари

Още от последните новини