Над 10 хиляди допълнителни места в БДЖ по празниците

Над 10 хиляди допълнителни места в БДЖ по празниците  - E-Burgas.com

Железниците осигуряват над 10 400 допълнителни места за предстоящите почивни дни по повод Великден. За тази цел ще бъдат увеличени с допълнителни вагони съставите на влакове, които пътуват по основните направления в страната, съобщи БДЖ.

От утре (20 април) до 27 април включително, с увеличени състави ще пътуват влакове по следните маршрути: София-Варна-София; София-Бургас-София; София-Пловдив-София; София-Стара Загора-София; София-Свиленград-София; София-Горна Оряховица-София; София-Плевен-София; София-Видин-София; София-Благоевград-София; София-Кулата-София; Русе разпределителна-Стара Загора-Русе разпределителна; Варна-Враца-Варна; Пловдив-Горна Оряховица-Пловдив; Пловдив-Варна-Пловдив.

За клиентите, които предпочитат да закупят билети за своето пътуване от билетните каси е в ход предварителна продажба за седящи места във всички бързи влакове, които ще пътуват през празничния период. Обичайният срок за предварителната продажба на билети за седящи места в билетните каси е 5 дни, но БДЖ има практиката да удължава този срок, в случаите когато предстоят по-дълги празнични периоди.

По този начин се предоставя възможност на потребителите на услугата да планират предварително своите пътувания, както и своевременно да закупят билет и резервация за седящо място за предпочитания от тях влак.

Онлайн системата за продажба на железопътни билети също е достъпна.

Свързани статии
Министър Папукчийски: Извинявам се на всички, които са принудени да пътуват с БДЖ Пътническите влакове в България навъртяха 10 месеца закъснение за една година Засилен интерес по Северното Черноморие за великденските празници Новата ера в БДЖ: София-Бургас за 4 часа и половина БДЖ с нова структура, очаква резултати до шест месеца БДЖ ще подобрява условията и чистотата във влаковете Събев обеща по-бърз и чист влак до морето Здравното министерство пусна препоръки по празниците БДЖ с нов график заради ремонти Токът оскъпява и билетите за БДЖ
Тагове
бдж места празници
Коментари

Още от последните новини