Решетки за Стефан заради бутилка Блек Рам от 7,90 лв.

Решетки за Стефан заради бутилка Блек Рам от 7,90 лв.  - E-Burgas.com

Окръжен съд – Бургас взе мярка за неотклонение „Задържане под стража" спрямо Стефан П., който преди отне бутилка евтино уиски Блек Рам от 7,90лв., от жена, като я заплаши с юмрук. Престъплението е наказуемо с „Лишаване от свобода" от пет до петнадесет години, т.е. касае се за тежко умишлено престъпление по смисъла на закона.

Окръжен съд – Бургас изгради разумно предположение за евентуална ангажираност на обвиняемия в престъпното деяние, предмет на разследването. Според съда, действително предметът на престъпно посегателство е с много ниска стойност, но в случая конкретната престъпна проява е необходимо да бъде разгледана в комплекс с данните за личността на дееца.

От данните от справката за съдимост на Стефан П. се установява, че спрямо него са били постановени два осъдителни съдебни акта за извършени престъпления против собствеността, като последно наложеното му наказание лишаване от свобода за срок от две години и четири месеца е било изтърпяно на 24.10.2017 г. „Наличието на предходно, несъответстващо на закона поведение, включващо посочените по-горе осъждания на обвиняемия, от една страна е показател за престъпни нагласи, а от друга, дава основание на съда да приеме, че съществува опасност от реализиране на престъпна проява от този обвиняем, в случай, че свободното му предвижване не бъде ограничено с най- тежката мярка за неотклонение", пише Бургаският окръжен съд в своите мотиви. В подкрепа на извода за наличие на реална опасност от извършване на престъпление са и данните, че преди извършването на деянието, предмет на обвинението, обвиняемият е направил опит да отнеме от друг търговски обект две бутилки алкохол.

Съдебната инстанция счете, че посоченият риск от извършване на престъпление от страна на Стефан П. е с висока степен и се обуславя необходимост от прилагане на най - тежката мярка за неотклонение. Същевременно съществува и реална опасност от укриване на обвиняемия. Същият има регистриран адрес в гр. Сливен, на който не пребивава, като е бил обявяван за издирване по друго дело от Районно полицейско управление - Сливен. Обвиняемият води скитнически начин на живот, злоупотребява с алкохол и често нощува в изоставени сгради.

Определението на Окръжен съд – Бургас може да бъде обжалвано или протестирано в тридневен срок.

Свързани статии
Бургазлия залови уличен джебчия на ул. ''Александровска'' Арестуваха трима гранични полицаи край Малко Търново Задържаха под стража поморийски дилър, стар познайник на полицията Съдът не пожали Кръстьо, който блъсна и ограби мадама в Слънчев бряг Криминогени с нож ограбиха румънец в Слънчев бряг, чака ги най-тежката мярка Оставиха в ареста популярен сводник по Южното Черноморие Разкриха подробности за ограбеното украинско семейство, извършителите били въоръжени и се представили за служители на хотела Разследването срещу Борисов е за ощетяване на бюджета с 556 млн. лв. Президентът: Справедливостта не е възтържествувала, докато не се произнесе съдът Борисов прекара нощта в ГДНП, бил задържан не заради еврофондове, а по сигнал на БОЕЦ
Тагове
арест задържане под стража уиски грабеж
Коментари

Още от последните новини