Разкриха подробности за ограбеното украинско семейство, извършителите били въоръжени и се представили за служители на хотела

Разкриха подробности за ограбеното украинско семейство, извършителите били въоръжени и се представили за служители на хотела - E-Burgas.com

Окръжна прокуратура-Бургас задържа за срок до 72 часа двама молдовски граждани, обвинени в извършване на въоръжен грабеж на пари и ценности на обща стойност над 197 000 лева от украински граждани

Окръжна прокуратура-Бургас привлече към наказателна отговорност и задържа за срок до 72 часа двама молдовски граждани. В.С. и В.О. са обвинени за това, че противозаконно са отнели  пари, бижута и други вещи от двама украински граждани, използвайки сила. Престъплението е извършено на 28.04.2022 г. в гр. Свети Влас. То е квалифицирано по чл. 199, ал.2, т.3, вр. чл.198, ал.1, вр. чл.20, ал.2 от НК, тъй като грабежът е в особено големи размери, а обвиняемите са действали в качеството си на извършители.

Подробности по случая предоставиха пред медиите прокурор Георги Чинев - административен ръководител на Окръжна прокуратура-Бургас и старши комисар Калоян Калоянов - директор на ОД на МВР-Бургас.

Те съобщиха, че обвиняемите са отишли пред вратата на жилището, в което са пребивавали пострадалите мъж и жена. На руски език са поискали да влязат вътре, за да извършват дейности, свързани с хотела. Жената ги пуснала вътре, след което обвиняемите извадили пистолет със заглушител. Завързали ръцете на пострадалия мъж и заплашили съпругата му. Отлели сумата от 65 000 евро, 10 000 лева, бижута от благороден метал със скъпоценни камъни, както и мобилен телефон. Общата стойност на отнетите пари и вещи възлиза на над 197 000 лева.

Обвиняемите са действали при изключителна конспиративност. Сменили са дрехите си. Нощували са на различни места. Използвали са наети коли, различни от тази, с която на 02.04.2022 са влезли на българска територия през границата ни с Румъния. В работата по задържането им участие са взели полицейски служители от ГДНП, ОД на МВР-Бургас, РУ-Несебър, ОД на МВР-Варна и ОД на МВР-Велико Търново. Единият от обвиняемите в установен и задържан на територията на област Варна, а другият на територията на област Велико Търново.

Прокурор Чинев и старши комисар Калоянов отправиха призив към украинските граждани да бъдат изключително внимателни през настъпващия летен сезон, тъй като е реална възможността те да бъдат обект на посегателства от престъпници.

Окръжна прокуратура-Бургас е внесла в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо В.С. и В.О., което ще бъде разгледано по-късно през днешния ден.

Свързани статии
Бургазлия залови уличен джебчия на ул. ''Александровска'' Съдът не пожали Кръстьо, който блъсна и ограби мадама в Слънчев бряг Криминогени с нож ограбиха румънец в Слънчев бряг, чака ги най-тежката мярка Най-тежката мярка за мъж, обрал кметството в Резово Съдът безмилостен към двамата "душмани" на възрастна жена в Съединение Младежи отнеха със сила спестяванията на 90-годишна жена в Сунгурларско Затвор грози мъж заради грабеж на 30 лв. в ''Меден рудник'' Въоръженият обирджия от Слънчев бряг ще лежи в ареста, чакат го и други производства Задържаха мъжа ограбил с пистолет жена в Слънчев бряг Решетки за Стефан заради бутилка Блек Рам от 7,90 лв.
Тагове
грабеж молдовци
Коментари

Още от последните новини