Рекорден брой пакети отрупаха благотворителната елха в Областна управа

Рекорден брой пакети отрупаха благотворителната елха в Областна управа - E-Burgas.com

Над 300 пакета с играчки, книжки, нови дрехи, памперси, обувки, козметика и хранителни продукти за децата украсиха елхата

Благотворителната инициатива „Елха на доброто“ в Областна администрация Бургас и тази година ще зарадва десетки деца от социално слаби семействата, както и деца, настанени в приемни семейства в навечерието на Коледа и Нова година в Бургаска област.

Кампанията на Областния координационен механизъм за деинституционализация на деца с подкрепата на проф. Мария Нейкова – областен управител и Председател на ОКМД  Бургас се провежда за седма поредна година. Освен храна, памперси, дрешки и играчки за бебета и деца до 3-годишна възраст от семейства тази година призивът беше и за подаръци за деца до 18 години, с които работят ОЗД и Надежда и домове за децата.

Областна администрация Бургас е пионер в тази инициатива, добър пример сред останалите държавни администрации и активен партньор на Областният координационен механизъм за деинституционализация на деца.

Над 300 пакета с играчки, книжки, нови дрехи, памперси, обувки, козметика и хранителни продукти за децата се събраха за по-малко от 14 дни. В деня преди Бъдни вечер социалните работници и регионалния координатор на „Надежда и домове за децата – клон България“ и специалисти от проекта „Приеми ме“ ще посетят всички деца в риск, с които през годината е работил регионалния координатор на Надежда и домове за децата  и социалните служби и ще зарадват децата и семействата от всички общини на Бургаска област.

В благородната инициатива се включиха редица организации, училища, фирми, граждани и служители на Областна администрация Бургас, сред които: „Зонта клуб Бургас“, Женско сдружение „Самосъзнание“, Сдружение „Усмивка”, ИАРА, Апелативна прокуратура, деца от бургаските училища ОУ „Любен Каравелов“, ОУ „Елин Пелин“, „Братя Миладинови”, СУ” Константин Петканов”, НЧ „Св. св. Кирил и Методий-1985“ – гр. Бургас, семейства и много др.

Областният управител проф. Мария Нейкова, НПО „Надежда и домове за децата – клон България“, представителите на социалните институции – ОЗД и ЦОП, екипът на проект „Приеми ме“ благодарят на всеки един дарител за това, че е отделил от времето си и е оставил под „Елхата на доброто“ късче от своя позитивизъм и доброта и така е дарил радост и надежда на децата и семействата.

Свързани статии
"Българската Коледа" събра над 2,7 млн. лева до момента Да помогнем на Кателина Парашкевова в битката с рака! Благотворителен концерт в Бургас в подкрепа на Виктор Жители на „Меден рудник“ организират благотворителен концерт в подкрепа на болен съквaрталец Тони Димитрова, Стефан Илчев, Мустафа Чаушев и много други пеят за Георги! Малката Теди се бори за живота си, нека помогнем! Благотворителен турнир в Бургас събра над 10 хил. лева Събраха 6000 лв. за малкия Илиянчо от Черноморец, но са необходими още средства за лечението му Бургас се обединява в помощ на Христо, подкрепете го на концерт на 3 април Бургаски доброволци молят за помощ за лечението на три кученца
Тагове
благотворителност
Коментари

Още от последните новини