Благотворителен турнир в Бургас събра над 10 хил. лева

Благотворителен турнир в Бургас събра над 10 хил. лева - E-Burgas.com

10 640 лева е общата парична сума, събрана на благотворителен футболен турнир, организиран от СФК „Свети Никола” с подкрепата на Община Бургас. Парите ще бъдат разпределени между 19 деца на починали служители от системата на МВР, живеещи на територията на област Бургас, като освен работещи в ОДМВР – Бургас и отдел „Разследване”, има служители от „Пожарна безопасност и защита на населението”, „Гранична полиция”, Районни управления – Приморско, Сунгурларе, Руен и Айтос.

В 13-тото издание на благотворителния футболен турнир, проведен преди дни на спортен комплекс „Славейков“, се включиха 18 полицейски отбора от пет държави, които оспорваха сили за почетната купа. Спечелиха я румънските служители на реда от град Долж, които на финала надиграха отбора на Скопие, Северна Македония с убедителното 5:2. Сборен състав от Сърбия и Босна и Херцеговина зае третото място, а четвърти останаха полицаите от Видин, които са сред най-верните и запалени участници в състезанието.

Основната част от парите бе събрана, като вноска за участие в международния турнир от всеки от участващите отбори, но в кутията за дарения, поставена в Спортен комплекс „Славейков” за времето на спортната инициатива, също бе събрана дарителска сума. Допълнително от двама дарители постъпиха още 2 200 лв., с които общата сумата нарасна на 10 640 лв.

В присъствието на главния юрисконсул в ОДМВР – Бургас – Ани Димчева и инспектора по превенция Цветелина Рандева, инспектор Павлин Ковачев – главен организатор на благотворителното състезание, отвори кутията за дарения и преброи намиращата се в нея сума. „Всяко едно от децата на починали служители от отделните структурни звена в системата на МВР с месторабота Бургаска област ще получи дарение в размер на 560 лв.”, съобщи Павлин Ковачев и добави че парите на подрастващите ще стигнат до тях преди началото на лятната.

Свързани статии
"Българската Коледа" събра над 2,7 млн. лева до момента Рекорден брой пакети отрупаха благотворителната елха в Областна управа Да помогнем на Кателина Парашкевова в битката с рака! Възобновиха училищните футболни турнири в Бургас Благотворителен концерт в Бургас в подкрепа на Виктор Жители на „Меден рудник“ организират благотворителен концерт в подкрепа на болен съквaрталец Тони Димитрова, Стефан Илчев, Мустафа Чаушев и много други пеят за Георги! Малката Теди се бори за живота си, нека помогнем! Полицаи от пет държави идват на благотворителен турнир на МВР Събраха 6000 лв. за малкия Илиянчо от Черноморец, но са необходими още средства за лечението му
Тагове
благотворителност турнир
Коментари

Още от последните новини