Радев: Давам време за третия мандат до петък, търпението на гражданите се изчерпва

Радев: Давам време за третия мандат до петък, търпението на гражданите се изчерпва - E-Burgas.com

Давам време за връчване на мандата до петък, надявам се партиите да го използват. Търпението на българите се изчерпа. Когато се правят тънките партийни сметки, трябва да се мисли за интересите на хората. Това заяви президентът Румен Радев при посещение в Болярово.

След среща с жители в Тополовград президентът заяви, че вместо депутатите да изслушват служебните му министри, да се заемат и с друга работа. Според него в Народното събрание друго не се правило до този момент. Той отрече да е обвързвал актуализирането на бюджета с връчването на мандатите, а е попитал кога ще бъде приета актуализацията.

По думите му, евентуалният следващ служебен кабинет, който ще назначи, ще може да работи нормално. Румен Радев не пожела да прогнозира какво ще стане, ако това не се случи.

По думите му, избори 2 в 1 са възможни, но не бил сигурен дали чисто процедурно е изпълнимо и призова членовете на ЦИК да се произнесат по въпроса.

Всички опции са възможни на кого да върча мандата. Чакам ясен сигнал от партиите, ако искаме да имаме устойчива форма, тя трябва да дойде от тях. Това заяви президентът Румен Радев на посещение в Болярово.

Липсва една много важна думичка в нашия парламент. При тази конфигурация в процентно отношение и разпределение на политическите сили, ако искаме да имаме успех трябва да присъства думата компромис, а точно тази дума някак си изобщо не витае в българския парламент. За това ги призовавм, без компромис няма да се получи., обяви президнетът.

Първо за тези два дни се срещнах с много хора разговарях с много с кметове, с общински съветници, това наситина е дискриминация. Ако искаме да работим за България, в която няма такива драстични регионални дисбаланси, трябва да помислим за тези хора. В момента има несправедливост, така че всички средства, знаете какви водни цикли, проекти са насочени в общински центрове, други центрове. Но за тези малки населени места инвестицията е нулева., коментира още той

"Тук имаме голям нормативен проблем. Недопустимо е кмет и общиснки съветници да искат по ЗДОИ дании какви концесии е договаряла изпълнителната власт и какви проучвания за подземни богатства в момента вървят на тяхна територия. Това води до конфликти между тези фирми концесионери, които в момента проучват и стопанинът, в чиято територия те навлизат. Това за мен е недопустимо.", посочи президентът.

Източник: Frognews.bg

Свързани статии
Президентът обяви състава на служебния кабинет Румен Радев: Нека този свят празник донесе топлина във всяко българско семейство Президентът кани ДПС на консултации Борисов: Радев много ме обиди като ме сравни с Кирил Петков Кирил Петков: Връщаме мандата, влизаме в политическа криза Румен Радев няма намерения да сменя шефа на НСО Президентът: Справедливостта не е възтържествувала, докато не се произнесе съдът Плевнелиев: Радев се е обградил с полковници от ДС и КГБ Румен Радев и Илияна Йотова официално встъпват във втория си мандат Президентът връчи мандата на ПП, върнаха му го изпълнен
Тагове
Румен Радев мандат
Коментари

Още от последните новини