Кирил Петков: Връщаме мандата, влизаме в политическа криза

Кирил Петков: Връщаме мандата, влизаме в политическа криза - E-Burgas.com

Влизаме в политическа криза, нашите партньори изчакват да видят какво ще се случи. Тази криза струва много на българските граждани. Това заяви премиерът в оставка Кирил Петков. Към този час - мандатът ще бъде върнат, допълни той.

Каза още, че ще подкрепят всичко, но няма да допуснат преговори с Делян Пеевски, Бойко Борисов и Слави Трифонов.

Според него се изпускат редица шансове - законопроектите, нужни за Плана за възстановяване и устойчивост, промените в КПКОНПИ и т.н.

Очаквам в следващия месец азерската газ вече да тече, успяхме да прекараме 1 млрд. кубични метра, които текат през другия вход с Гърция, миналата есен някой беше подписал анекс, който не беше в интересите на България.

По думите му в момента цената на азерския газ е еквивалентна на "Газпром", но след отварянето на новата газова връзка ще падне с 30%.

Министър-председателят Кирил Петков е в Гърция, за да участва в официалната церемония по повод приключването на строителството на Междусистемната газова връзка Гърция - България (IGB).

Събитието се състои в района на Комотини, където заедно с премиерите на България и Гърция е и министърът на енергетиката на Азербайджан Парвиз Шахбазов.

Газовата връзка Гърция-България ще свърже газопреносните мрежи на двете съседни държави, осигурявайки достъп на България до Южния газов коридор и до редица нови източници на природен газ.

 

Свързани статии
Румен Радев и Илияна Йотова официално встъпват във втория си мандат Президентът връчи мандата на ПП, върнаха му го изпълнен БСП започва разговори за съставяне на редовен кабинет Президентът връчва третия мандат на БСП Радев: Давам време за третия мандат до петък, търпението на гражданите се изчерпва ИБГНИ ще се борят за реализация на третия мандат ”Дондуков 2”: Кабинетът трябва да бъде гласуван "Зелените" се обявиха против проектокабинета на ИТН Пламен Николов е кандидатът за премиер на ИТН Президентът с готовност за връчване на мандат
Тагове
мандат
Коментари

Още от последните новини