Президентът връчи мандата на ПП, върнаха му го изпълнен

Президентът връчи мандата на ПП, върнаха му го изпълнен - E-Burgas.com

Президентът на Република България Румен Радев връчи проучвателен мандат за съставяне на правителство на първата политическата сила “Продължаваме Промяната” - победител в третите парламентарни избори за тази година (14 ноември). Мандатът беше приет от предложения от ПП за министър-председател и съпредседател на партията Кирил Петков. Бившият икономически министър върна веднага изпълнен мандата.

"Уважаеми господин Петков, в изпълнение на Конституцията на Република България и в съответствие на резултатите от изборите за 47-ото НС, Ви връчвам проучвателен мандат за съставяне на правителство. Върху Вас и партиите-партньори в коалицията пада отговорността да реформирате порочния властови модел, наседен в 12-годишното авторитарно управление, да се справите с корупцията и да беззаконието, с неравенствата и несправедливостта, които те пораждат. Да изхвърлите задкулисието от държавата. Като министър вие вече се убедихте колко силна е дълбоката държава, която брани привилегиите и беззакоността на корупционерите.

В тези усилия Ваш основен ресурс ще бъде подкрепата на хората. Вярвам, че осъзнавате, че ако не постигнете решителните промени в прокурата и правораздаването още в първите 100 дни, няма как коалицията да спечели битката за бъдещето на България, защото законността е най-важната битка, от която зависят всички останали. И вярвам, че Вие ще намерите сили да го сторите, защото гласът на Площада, гласът от урните искат законност, и от Вас, Вашите министри зависи да не го разочаровате. Битката с бедността и отстояването на българските национални интереси отвън са другите предизвикателства, които е редно бъдат сред Вашите основни приоритети.

На добър час! Желая Ви успехи в изграждането на свободна, демократична, просперираща и европейска България!", обърна се президентът към Петков.

Свързани статии
Кирил Петков: Връщаме мандата, влизаме в политическа криза Румен Радев и Илияна Йотова официално встъпват във втория си мандат БСП започва разговори за съставяне на редовен кабинет Президентът връчва третия мандат на БСП Радев: Давам време за третия мандат до петък, търпението на гражданите се изчерпва ИБГНИ ще се борят за реализация на третия мандат ”Дондуков 2”: Кабинетът трябва да бъде гласуван "Зелените" се обявиха против проектокабинета на ИТН Пламен Николов е кандидатът за премиер на ИТН Президентът с готовност за връчване на мандат
Тагове
мандат
Коментари