Протестите в София продължават над 10 часа (Live)

Протестите в София продължават над 10 часа (Live) - E-Burgas.com
Георги Кожухаров, Дневник

Днес е пиковият 56-ти ден от началото на протестите срещу управлението и с искане на оставката на премиера Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев, показа "Дневник".

Протестът започна от сутринта пред бившия Партиен дом, където депутатите се събраха за първото след лятната ваканция заседание. Пред тях президентът Румен Радев призова за оставка и предсрочни избори. Депутатите на управляващите ГЕРБ и Обединени патриоти бойкотираха изказването му като излязоха от пленарната зала. След това ДПС призова за оставката и на президента. В края на работния ден ГЕРБ съобщи, че е успяла да събере общо 127 гласа подкрепа за проекта си за нова Конституция, с което управляващите си осигуряват поне още два месеца парламентарен живот.

Събитията на площад "Независимост" можете да следите в реално време във видеото, излъчвано от общинския съветник на "Демократична България" и журналист Иво Божков.

Свързани статии
Служителите в Областна администрация Бургас са в протестна готовност заради ниските заплати Протест пред Съдебната палата Бургас против изграждането на фотоволтаична централа Протест срещу изграждането на соларен парк Протест срещу изграждането на фотоволтаични паркове Протест на жители на няколко села от Община Средец затвори главен път Бургас - Средец (ВИДЕО) Протест затваря пътя Бургас - Средец Служители на АПИ излизат на протест Служителите на МВнР започват стачка Протестират срещу хартиената бюлетина в Бургас Украински бежанци протестират срещу преместването в държавни бази
Тагове
протест оставка
Коментари

Още от последните новини