Протестът на "Автомагистрали Черно море" стига до Бургас

Протестът на

На трети протест излизат днес работниците от шуменската пътно-строителна фирма "Автомагистрали Черно море". Те ще протестират в Русе и на входа на Бургас.

Те настояват за изплащането на дължими средства за ремонта на пътна отсечка по магистрала "Тракия".

От регионалното министерство отговарят, че пари няма, а ремонтите са били извършени, без средствата да са били осигурени от предишното правителство. На 17 август служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова заяви, че агенция "Пътна инфраструктура" е сключила договори за ремонт на пътища през тази година за 1,5 милиарда лева при положение, че разполага с бюджет от 382 милиона лева.

Говорителят на служебния кабинет Антон Кутев коментира, цитиран от Freognews.bg: "На практика предишното правителство е измамило строителните фирми с 1,2 милиарда лева. Договорите са сключени, само че парите ги няма. Голяма част от строителните компании съвестно са си свършили работата, която им е била възложена".

Това обаче не удовлетворява хората, които не са получили парите си.

Те чакат 37 милиона лева от държавната фирма "Автомагистрали" за месеците април и юни. 

Свързани статии
Край на протестите? Държавата и пътния бранш се разбраха УМБАЛ-Бургас определи протеста на медиците като политически Национални превозвачи готвят протест Започна Третият национален протест на пътните строители Комитова осигури 9 млн лв. за протестиращите работници Граматиков: Ще стигнем до общи компромиси с пътните строители Ето какви мерки се взимат в опасния участък в Айтос още от днес Отново протест пред парламента И ресторантьорите в Бургас се вдигат на протест, няма да блокират кръстовища Протестите на ресторантьорите продължават и днес
Тагове
протест автомгаристрали
Коментари

Още от последните новини