Протест в Бургас заради блудство с малолетен

Протест в Бургас заради блудство с малолетен - E-Burgas.com
Архив

Жители на квартал Банево в Бургас излязоха на протест срещу насилието между малолетни и непълнолетни, съобщи БНР. Повод за възмущението на хората стана случай на блудствени действия на двама непълнолетни от квартала спрямо малолетно момче. 
 
Районната прокуратура под специалния надзор на Апелативната прокуратура в Бургас разследва случая. 
 
Близо 30 души се събраха на централната автобусна спирка в квартала. Те настояват за строги наказания спрямо двете непълнолетни момчета, които са извършители на деянието. В момента те са настанени за срок от 30 дни в Дома за временно настаняване на малолетни и непълнолетни към бургаската полиция.
 
"Трябва да има адекватно наказание без значение, че са непълнолетни, малолетни. Родителите да понесат и те някакво наказание, че не си възпитават децата."
 
"Има пробойни в образованието, има пробойни във възпитанието и резултатът е на лице. Едно дете пострада, то е търсило приятели, но не сред подходящите деца."
 
"Родителите масово бягат от своята отговорност, затова имаме престъпници на такава възраст - 12-, 13-, 14-годишни. Нямам думи просто!"
 
В подписка протестиращите настояват за въвеждането на нов учебен предмет - гражданско образование и осигуряването на заетост на децата през ваканциите.

 

Свързани статии
Служителите в Областна администрация Бургас са в протестна готовност заради ниските заплати Протест пред Съдебната палата Бургас против изграждането на фотоволтаична централа Протест срещу изграждането на соларен парк Протест срещу изграждането на фотоволтаични паркове Протест на жители на няколко села от Община Средец затвори главен път Бургас - Средец (ВИДЕО) Протест затваря пътя Бургас - Средец Пенсионери пострадаха при пожар в Банево Служители на АПИ излизат на протест Служителите на МВнР започват стачка Протестират срещу хартиената бюлетина в Бургас
Тагове
ветрен банево протест
Коментари

Още от последните новини