Протест в Бургас заради блудство с малолетен

Протест в Бургас заради блудство с малолетен - E-Burgas.com
Архив

Жители на квартал Банево в Бургас излязоха на протест срещу насилието между малолетни и непълнолетни, съобщи БНР. Повод за възмущението на хората стана случай на блудствени действия на двама непълнолетни от квартала спрямо малолетно момче. 
 
Районната прокуратура под специалния надзор на Апелативната прокуратура в Бургас разследва случая. 
 
Близо 30 души се събраха на централната автобусна спирка в квартала. Те настояват за строги наказания спрямо двете непълнолетни момчета, които са извършители на деянието. В момента те са настанени за срок от 30 дни в Дома за временно настаняване на малолетни и непълнолетни към бургаската полиция.
 
"Трябва да има адекватно наказание без значение, че са непълнолетни, малолетни. Родителите да понесат и те някакво наказание, че не си възпитават децата."
 
"Има пробойни в образованието, има пробойни във възпитанието и резултатът е на лице. Едно дете пострада, то е търсило приятели, но не сред подходящите деца."
 
"Родителите масово бягат от своята отговорност, затова имаме престъпници на такава възраст - 12-, 13-, 14-годишни. Нямам думи просто!"
 
В подписка протестиращите настояват за въвеждането на нов учебен предмет - гражданско образование и осигуряването на заетост на децата през ваканциите.

 

Свързани статии
Кметът на Бургас Димитър Николов и активът на ГЕРБ протестираха на Алепу (Видео) Съобщение от община Бургас Създават комисии за "Росенец" и полицейския произвол на протести Във Варна излязоха на протест срещу поредното изсичане на гори И туроператорите останаха без обещаните помощи, излизат на протест Бургаски ресторантьори се включват в националния простест Бизнесът в Бургас се обяви за отваряне, ще подкрепи Националния протест „МАРШ към свободата” Ресторантьорският бизнес в Бургас със седем искания към властта Таксиджии излизат на национален протест Васил Инджов: Всички трасета за камиони работят на "Капитан Андреево"
Тагове
ветрен банево протест
Коментари

Още от последните новини