Проектобюджет 2021 ще се обсъжда и гласува онлайн

Проектобюджет 2021 ще се обсъжда и гласува онлайн - E-Burgas.com

Правителството ще обсъди и гласува днес проектобюджета на страната за догодина заедно с планираните разходи на Здравната каса и общественото осигуряване, а също и актуализацията на бюджета за тази година. Кабинетът ще проведе редовното си заседание отново онлайн.

Предвижда се дефицит от близо 4,9 млрд. лева или 3,9 на сто от брутния продукт. Въпреки че планираните приходи са близо 2 млрд. лева повече, а заложеният ръст в икономиката е 2,5 на сто при минус 3 през тази година, информира БНР.

Основните заложени политики от управляващите са - ръст на минималната заплата до 650 лева, минимална и максимална пенсия от януари от 300 и от 1440 лв.

10% ще е увеличението на заплатите в обществения сектор, 30 на сто са служителите на първа Covid-линия.

Максималният осигурителен доход се запазва на 3000 лева.

Залаганата инфлация е 2,1 на сто. Общо за сектор “Образование“ държавата ще отдели 647 млн. лева повече, отколкото през тази година.

В бюджета за здравеопазване средствата също са завишени с над 580 млн. лева, за да се гарантира на системата стабилност. Болниците ще продължат да получават 85% от бюджетите си, въпреки намалената дейност по клиничните пътеки.

Свързани статии
Родители настояват онлайн обучението да остане и след Нова година Бургас се бори срещу ковид и със средства от непроведени спортни състезания Онлайн уроците в областта остават до края на ноември, една четвърт от заразените са ученици и учители Министър Вълчев: Няма да има нулева година, на училище през лятото е последен вариант Учители искат онлайн училище поне до края на годината Над 5 млрд.лв. за здравеопазване следващата година МОН: Дистанционното обучение на места изглежда неизбежно И Красимир Вълчев под карантина, още не мисли да въвежда масово онлайн обучение Красимир Вълчев: Училищата последни трябва да затварят Училище в Бургаско минава изцяло на онлайн обучение
Тагове
бюджет проект онлайн
Коментари

Още от последните новини